KÉZILABDAKIEMELT HÍR

Aron Pálmarsson: Továbbra is nagyon motivált vagyok!

Szupercsapat épül Aalborgban: Mikkel Hansen és Aron Pálmarsson csapattársak lesznek

Elképesztően erős csapat épül Aalborgban. Minden Mikkel Hansen leigazolásának bejelentésével kezdődött, a dán szuperklasszis 2022 nyarától áll az Aalborg alkalmazásába. Azóta a norvég Kristian Bjornsen, a svéd Jesper Nielsen és a szintén dán Martin Larsen érkezését is bejelentették.

Aron Palmarsson Veszprém mezben Mikkel Hansen ellen, hamarosan csapattársak lesznek. Ina Fassbender / Scanpix Denmark
Aron Pálmarsson Veszprém mezben Mikkel Hansen ellen, hamarosan csapattársak lesznek. Ina Fassbender / Scanpix Denmark
Bajnokok Ligáját nyerne az izlandi klasszis

„Remek hír, hogy Mikkel Aalborgba igazolt. Ez egy olyan fejlemény, amiről mindenki beszélt a kézilabdás családon belül. Mikor nem sokkal később megkerestek engem is, nem sokat haboztam. Megtiszteltető volt a megkeresés, Mikkel leigazolása ugyanis egyértelmű kinyilatkoztatása annak, hogy az Aalborg a legmagasabb szintre vágyik. Sok jót hallottam a környezetről, és az is látszódik, hogy a klub koncepciózuson épül.” nyilatkozta Aron Pálmarsson.

Pálmarsson 2009-ben hagyta el hazáját, azóta folyamatosan a legmagasabb szinten játszik, állt a THW Kiel, a Barcelona és a Veszprém alkalmazásában is. Első ránézésre tehát az Aalborg visszalépésnek tűnik, hiszen a dán egyesület sosem járt olyan magasságban, mint a korábban említett klubok. Palmarsson azonban bizakodó: „A klub mindent belead, ez látszik” – fogalmaz az izlandi klasszis.

„A célom a Bajnokok Ligája megnyerése, ez nem változott. Sokszor vettem részt a Final Fouron, nyerni azonban csak kétszer sikerült, legutóbb kilenc éve. Így nem lehet más célom, mint újra magasba emelni a trófeát.”

Pálmarsson 149 mérkőzésen 579 gólt szerzett az izlandi nemzeti csapatban, kulcsszerepet vállalva a 2010-es Eb-bronzban.

Az Aalborg építkezése kapcsán sokaknak eszébe juthat a Koppenhága közel egy évtizeddel ezelőtti története. Klavs Bruun Jorgensen a tv2 Sport szakértője, aki magas is volt az edzője a koppenhágai csapatnak, úgy fogalmaz Palmarsson érkezése kapcsán: „Fantasztikus, hogy egy ilyen sztár Dániába jön. Ez jót tesz a dán bajnokságnak, a dán kézilabdának, a dán bajnokságnak.”

A dán Veo cég magyarországi partnere a Dániasport.hu.
Elérhető áron mérkőzés és játékoselemzés nem csak a legnagyobb klubok számára.
Már kézilabdában is! Írjon nekünk bártan még ma!
További információ : info@daniasport.hu
Veo-Már operatőr sem kell a meccsfelvételhez
A dán Veo cég magyarországi partnere a Dániasport.hu.
Elérhető áron mérkőzés és játékoselemzés nem csak a legnagyobb klubok számára.
Már kézilabdában is! Írjon nekünk bártan még ma!
További információ : info@daniasport.hu
Veo-Már operatőr sem kell a meccsfelvételhez
Az Aalborg Handbold lenne az új AG Koppenhága ?

Jörgensen lát hasonlóságot a tíz évvel ezelőtti Koppenhága és a mostani Aalborg között:

„Egyértelműek a hasonlóságok, akár a keret erősséget tekintve is. Sőt, azt gondolom, idővel azokat az eredményeket is el tudják majd érni, amiket a nagy előd.

„Kijelöltük, hogy hova tartunk. És ez megegyezik Mikkel elképzeléseivel. Meg akarja nyerni a BL-t, minden áron. „ – ezt már Jan Larsen klubigazgató teszi hozzá.

Klaus Bruun Jörgensen posztonként is összehasonlította a két sztárcsapatot, a jövő Aalborgját és a múlt Koppenhágáját.

„Kapuban mindenképpen erősebb volt a Koppenhága, Kasper Hvidt Steinar Ege a világ egyik legjobb párosát alkották, Aggefors és Gade is jó kapusok, azonban nem érik el a nagy elődök szintjét. A védekezést tekintve Boldsen és Lars Jorgensen talán tapasztaltabbak voltak Koppenhágai oldalon, azonban Mollgard, Antonsen és Jesper Nielsen együtt egészen elképesztő védelmet alkothat.

Beállóban azt gondolom, az Antonsen-Nielsen páros nagyjából azt a szintet képviseli, amit korábban a Toft Hansen fivérek. Ekberg és Sigurdson legendás párost alkottak a koppenhágai szélen, de Bjornsen és Barthold is képes lehet hasonló minőségű játékra. Belső posztokon mindenképpen erősebb lesz az Aalborg. Imádtam Atlason (jelenleg az Aalborg másodedzője – a szerk.) és Gudjonsson játékát, de Pálmarsson mindkettőjüknél jobb, főleg olyan váltótársakkal, mint Henrik Møllgaard, Felix Claar, Nikolaj Læsø és Mads Hoxer. „

Az AG Koppenhága 2012-ben dán bajnok lett. Játszottak a Bajnokok ligája négyes döntőjében is. Fotó : Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Az AG Koppenhága 2012-ben dán bajnok lett. Játszottak a Bajnokok ligája négyes döntőjében is. Fotó : Henning Bagger / Ritzau Scanpix

A dán TV2 Sport egy másik szakértőjét is megkérdezték a témában, Bent Nyegaardot nagyon meglepte a hír:

„Szinte sokkos állapotba kerültem. Eszembe jutott a 2020-as Eb, ahol szinte egyedül verte meg Dániát. Fantasztikus játékos, aki nagyon fontos lehet az Aalborgnak. „

Mindannyian kíváncsian várhatjuk tehát, hogy hova juthat az újjá alakuló Aalborg.

Kapcsolodó cikk:

Kiemelt kép: Andreas Hillergren / Ritzau Scanpix

Szerző: Vigh Martin / Dániasport.hu