KÉZILABDAKIEMELT HÍR

Az FC Porto örökre visszavonultatja az elhunyt kapusa mezét

Az FC Porto kézilabdacsapata örökre visszavonultatja a tragikus körülmények között elhunyt kapusuk, Alfredo Quintana mezét-írja a dán tv2 sport

Alfredo Quintana mezszámát visszanolultatja a Porto csapata. Fotó: Porto
Alfredo Quintana mezszámát visszanolultatja a FC Porto csapata. Fotó: FC Porto
Többé senki sem húzhatja magára az egyes mezt a portugál klubban.

Alfredo Quintana pénteken 32 éves korában hunyt el, miután pár nappal előtte egy edzésen megállt a szíve. A játékos iránti tiszteletből a klubja úgy döntött, többé senki nem húzhatja magára az egyes mezt a kézilabda csapatnál.

“Az egyes számú mezt többé nem használjuk majd a kézilabda csapatunknál. Ezt a javaslatot tette a klubunk elnöke Jorge Nuno Pinto da Costa. Övé lesz örökre az 1-es mez.” -írja a klub a Twitterén.

Quintana kubai gyökerekkel rendelkezik, de 2014-ben portugál állampolgárságot kapott. Több mint tíz éve játszott az FC Porto csapatában.

A svéd Magnus Andersson 2018-ban lett edző a portói klubban, Alfredo Quintanát rendkívüli személyként jellemzi.

Alfredóra nem csak jó barátként, hanem hihetetlenül vidám emberként is emlékezni fogok, aki rajongott a kézilabdáért. Nagyon meleg szívű ember volt, aki nagy helyet foglalt el a csapatban a lehető legpozitívabb módon.” – mondja Andersson a svéd Aftonbladetnek.

“Szeretett táncolni és kubai zenét hallgatni hangosan. Nem tudott megállni, táncolt az öltözőben, a buszban, a repülőn, szinte mindenhol. -mondta az edző.

Egy igazi klublegenda

Alfredo Quintana legenda lett az évek során a klubban. Ezért is nagyon szomorú volt az a hír amelyet péntek délután megosztottak.

Az üzenet, amelyet soha nem gondoltunk volna, hogy meg kell osztani: Szeretett játékosunk Alfredo Quintana ma elhunyt. Örökké úgy fogunk emlékezni rád, mint aki közülünk való. Egy igazi klubember, nyugodjon békében Quintana – írta az FC Porto.

Alfredo legutóbb januárban vett részt az egyiptomi világbajnokságon Porugáliával, ahol 2014-ben mutatkozott be a válogatottban. Azóta 66 mérkőzésen védett és részt vett mind az Európa-bajnokságon, mind a világbajnokságon a portugál válogatottal.

Kiemelt kép: FC Porto