KÉZILABDALABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Bjarte Myrhol: nem akartam több fájdalomcsillapítót szedni

A fájdalmak után Bjarte Myrhol nem szorul majd több fájdalomcsillapítóra: a fantasztikus beállós a norvég válogatott negyeddöntőbéli kiesésével búcsúzott egyedülálló pályafutásától.

Bjarte Myrhol pályafutása során kilenc műtéten esett át, sokáig élt fájdalom csillapítókkal. Fotó: Vg.no / Foto: Fredrik Solstad
Bjarte Myrhol pályafutása során kilenc műtéten esett át, sokáig élt fájdalom csillapítókkal. Fotó: Vg.no / Foto: Fredrik Solstad

„Nyilván nehéz volt meghozni ezt a döntést, de már más szempontokat is figyelembe kell vennem. Van egy feleségem és három gyerekem, szeretnék még sok időt velük tölteni. Nem a háláltól félek, de arra rá kellett jönnöm, hogy ez így nem mehet tovább.” – mondta a vg-.no a dánok elleni meccs elött.

Myrhol valójában nem tudta kiheverni vállfajdalmait, pedig a vállát már majd egy éve műtötték, ám jól mutatja a helyzet súlyosságát, hogy a játékos karrierjének ez volt a kilencedik műtétje. A norvég beállós összesen 263 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban (ez egyébként új rekord a norvég férfi kézilabdában), s igazából szerencsésnek vallja magát.

„Azért olyan sokat nem voltam sérült. Szerencsém volt, a nagyobb sérülések elkerültek, a műtétek nagy részére szezonok közben került sor. Ez azonban most más, nem tudok úgy labdázni a fiammal a kertben, hogy ne fájna a vállam. Ez nem állapot, ahogy az sem, hogy jelenleg gyakorlatilag fájdalomcsillapítókon élek. Gro Hammerseng-Edin beszélt korábban erről, borzasztó ez a függőség, nem az a példa, amit a fiataloknak szeretnénk mutatni. De egyszerűen az van bennünk, hogy mindenáron a pályán kell lenni.”

Veszélyes fájdalomcsillapítók.

Norvég és dán szakemberek egyébként kimutatták, hogy ezekben a fájdalomcsillapítókban olyan hatóanyagok vannak, amelyek növelik a szív-és érrendszeri problémák kockázatát, okozhatnak akár hasi problémákat is. Myrhol szeretne a kézilabda mellett maradni, utánpótlásedzőként dolgozna. „Szeretném, hogy a játékosoknak egy más gondolkodásmódot tudjak átadni, jobbat, mint amit én kaptam.”

Myrhol egyébként annak ellenére hagyta abba a kézilabdát, hogy januárhoz képest sokat javult a válla.

A dánok elleni vesztes mérkőzés után még csak egy nagy ürességet érzet a fiatalon Veszprémben is megfordult játékos, akit Bélának neveztek el a magyar szurkolók.

A Dániasport.hu sok sikert kíván a civil életben Bjarte Myrholnak és családjának! Takk Bjarte!

Bjarte Myrhol a norvég kézilabda egyik legendája 39 évesen fejezi be a pályafutását. Fotó: IHF.info
Bjarte Myrhol a norvég kézilabda egyik legendája 39 évesen fejezi be a pályafutását. Fotó: IHF.info

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Vg.no / Foto: Fredrik Solstad