KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Kézilabda: Challenge szisztéma élt 29 napig.

Augusztusban, honlapunk számolt be elsőként a challenge szisztéma bevezetéséről, a dán női és férfi kézilabda bajnokságban.

Az IHF által felkért DHF, ebben a szezonban tesztelni kívánta a kézilabdában eddig nem használt új rendszert. A challenge-szisztéma nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a sok negatív kritika hatására a dán szövetség rendkívüli ülést hívott össze szerda estére, hogy újra megvitassák a létjogosultságát.

A DHF elnöke, Per Bertelsen elmondta az ülésen átbeszélték a challenge szisztémát, majd úgy határoztak a klubok kérését figyelembe véve, hogy tovább nem alkalmazzák az új rendszert.

A Timeout gomb marad, de itt is változtatásokat eszközölnek a jövőben.

Klubok visszajelzése alapján döntöttünk így, ez a legjobb megoldás jelenleg. Sajnálatos, hogy ilyen gyorsan vissza kellett hívnunk, hiszen nemrég indult el ez a rendszer.”

Azt gondolom fogunk még találkozni challenggel valamikor, de mikor és milyen formában azt nem tudom megmondani “-nyilatkozta az DHF elnöke a dán tv2 sportnak.

A timeout zöld gomb marad, de a néhány változtatást ott is eszközölni fogunk a szabályokban, hogy elkerüljük a visszaéléseket. Erről később adunk majd tájékoztatást.-világosította fel az elnök a sajtót.

Itt az egyik eset a sok közül, ami vitát váltott ki a TTH Holstebro-Skjern mérkőzésen.
A Skjern másodedzője rosszul kér időt.
dán tv2 felvétele.

Forrás : tv2sport.dk ,kiemelt kép: TV 2 SPORT.

Fordítás: daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet