KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a 3F Superliga 3. fordulójában.

Péntektől hétfő estig tartott a 3F Superliga 3. fordulója. A hat mérkőzésen 17 gólt láthatott a stadionokba kilátogatott 44.635 (átlagban 7.439) néző. Az FCN a tabella élén, alsóházban a koppenhágai csapatok.

A 3F Superliga állása a 3. forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 3. forduló után. Fotó: Superliga.dk
Odense BK – FC Midtjylland 1-5 (6164 néző)

Péntek este igazi gólparádéval indult a 3F Superliga harmadik forduló.

A vendég „farkasok” megvillantották, hogy miért is számol velük mindenki a bajnoki címért folyó küzdelemben. Ám ezt már Bo Henriksen nem élte meg a kispadon, akit időközben menesztettek. Hiába jutottak tovább tizenegyespárbaj után a BL-ben, nem volt maradása a mesternek. Ideiglenesen a stábhoz nyáron csatlakozó Henrik Jensen irányította a gárdát. Akinek szakmai szintjét jól mutatta, hogy a szünetben csere nélkül tudott komoly változtatással élni, aminek az eredménye négy találat lett. Az első játékrészben Anders Dreyer vezető góljára a hazaiak részéről Mads Frökjaer-Jensen válaszolt. Fordulás után sokkal inkább a minőség lebegett a vendégek szeme előtt a kapura lövések során, mintsem a mennyiség. Ez is kellett ahhoz, hogy gyakorlatilag ziccerig játszották ki az adódó lehetőségeket. Előbb Gustav Isaksen köszönt be, majd Dreyert második gólja következett, aztán Sory Kaba és a sort a csereként beálló Pione Sisto zárta.

Aarhus GF – Randers FC 0-0 (13862 néző)

Finoman fogalmazva sem ez volt az év mérkőzése.

De egyik oldalról így sem lehet panasz a végkifejletre. Nem ez nem Uwe Rösler együttese, akik ezúttal is megszenvedtek a helyzetkihasználással, hiszen három alkalommal is komoly esélyük volt a gólszerzésre, de sem Haugen, sem Mortensen, sem pedig Anderson nem tudta bevenni Patrik Carlgren kapuját, aki öt védéssel jelentkezett. Thomas Thomasberg fiainak a játék képe alapján ez az egy pont nagyon is sokat érhet, hiszen többnyire csak a boxon kívülről vették célba a hazai kaput, el pedig nem is igazán találták.

Aalborg BK – AC Horsens 0-0 (6473 néző)

Csaknem egy az egyben le lehetne másolni az előbbi gondolatokat.

Ugyanis Lars Friis csapata sem lehet boldog a hazai pályán elért egy ponttal. Mert ők is elpuskáztak az összes kínálkozó lehetőséget. Náluk Sousa, Ementa, Fossum és a csereként beállt Ross is rossz döntést hozott, mikor komoly esély teremtődött előttük, hogy megszerezzék a vezetést. Viszont másik oldalról nézve Matej Delač harmadik bajnokiját is lehozta kapott gól nélkül, ezúttal hat védést bemutatva, ebből kétszer igazi bravúrral mentve meg csapatát a bekapott góltól. Jens Berthel Askou tanítványai három kört követően veretlenül, hét ponttal állnak, ami igencsak biztató kezdés a bennmaradásért vívott harcot illetően.

Viborg FF – FC Köbenhavn 4-2 (6064 néző)

A vasárnapi gólok megmaradtak a nemzetközi porondon vitézkedő zöldmezesek összecsapására, akik a bajnoki címvédőt fogadhatták.

Ugyan az első veszélyeztetés még a hazaiaké volt, de aztán a félidő első felében a fővárosiak akarata érvényesült. Melynek szerencsés jeleképpen Viktor Claesson fejese – komoly kapushiba árán – gyorsan vendég vezetést jelentett számukra. Kell majd fél óra, mire Jacob Friis legénysége magára talált. Ekkor gyorsan jött az egyenlítés és a fordítás is. Clint Leemans ugyan a büntetőt nem tudta értékesíteni, de a kipattanót gólra váltotta, majd nem sokkal később ismét bevette a vendégek kapuját. Mind a szünetig, mind fordulás után volt két helyzete Jess Thorup alakulatának, de gól mégis a hazaiak szereztek tovább növelve előnyüket Justin Lonwijk révén. Tovább rohamoztak az „oroszlánok”, aminek Pep Biel találata lett az eredménye, de a szépítés után ismét az elpuskázott esélyek következtek, amit a ráadás utolsó pillanataiban Christian Sörensen büntetett meg, bebiztosítva a három pontot a házigazdáknak.

Silkeborg IF – Bröndby IF 2-0 (7028 néző)

Az előző idény bronzérmese veretlenül várhatta a nemzetközi porondon sikert párharcot megvívó Niels Frederiksen csapatát.

A hazaiak számára még nem indult be a kettős terhelés, így most csak a bajnokságra kell koncentrálniuk, s a körülmények adta összes előnyt igyekeztek a maguk javára fordítani. Az egyik ilyen, hogy a legutóbbi gólkirály náluk igyekszik ismét mindenki maga mögé utasítani, s Nicklas Helenius ezt újabb találattal bizonyította is. Egy gyors átmenet végén vette be a vendégek kapuját megalapozva már a hetedik percben a mérkőzés hangulatát. A folytatás hullámzó volt, mert akadt esély mindkét kapu előtt, de gól nem akart születni, egészen a végjátékig, mikor egy szögletet követően Tobias Salquist megelőzte a vendégek kapusát, bebiztosítva ezzel az újabb győzelmet. Kent Nielsen fiai hét ponttal állnak a tabella második helyén, s kezdik világossá tenni mindenki számára, hogy nem csak egy fellángolás volt az előző idény remeklése.

FC Nordsjaelland – Lyngby BK 2-1 (5044 néző)

Hétfőre maradt a 3F Superliga egyetlen százszázalékos együttes mérkőzése, mikor is Flemming Pedersen csapata a még nyertelen újoncot fogadhatta.

Az esélyek elég egyértelműek voltak. A pályán viszont nem mindig az tükröződött, ki hol is helyezkedik el a tabellán. Ugyanis a hazaiak kezdeményezőkészsége nem akart megmutatkozni, sokkal inkább hagyták kibontakozni Freyr Alexandersson legénységét. A kezdeti vendég fölény nem kecsegtetett nagy esélyekkel, viszont ahogy kiegyenlítődni látszott a mérkőzés képe, jött Mads Hansen szabadrúgása, ami elment a szétugró sorfal közepén, s ez előnyt jelentett a „tigriseknek”.

A gól megdobta a hazai lelkesedést, igyekeztek irányítani a játékot a szünetig. A második játékrész első fele a sok hibáról szólt, ami miatt képtelenek voltak a kapuk közelébe jutni a csapatok, de aztán egy vendégszöglet során Andreas Hansen nagyot lepkézett, amit Emil Nielsen köszönt szépen és 1-1-re módosította az állást. A látványosan feljavuló vendégek nagyon nyomtak a három pont reményében, de a hiba náluk is megjött, mikor a kényszerűségből pályára lépő Kristian Dirks Riis gyakorlatilag helyzetbe hozta Mads Hansent, aki megszerezte saját maga és csapata második gólját, ami azt jelentette, hogy továbbra sem buknak pontot a hazaiak, amivel vezetik is a tabellát. 

Szerző: Tükörszélső

Kapcsolódó tartalom: