KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Heidi Löke visszatér régi sikerei helyszínére

Pályafutása során harmadszor is visszatér a Larvik HK csapatához Heidi Löke, a norvégok olimpiai, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok beállósa.

Heidi Löke, láthatjuk őt még a norvég kézilabda válogatottban? Fotó: Bjørn S. Delebekk / VG
Heidi Löke, láthatjuk őt még a norvég kézilabda válogatottban? Fotó: Bjørn S. Delebekk / VG

A 39 éves világklasszis először 2000 és 2002, majd 2008 és 2011 között szerepelt a csapatban, amellyel 2011-ben Bajnokok Ligáját nyert, emellett ötszörös norvég bajnoknak (2001, 2002, 2009, 2010, 2011) és háromszoros Norvég Kupa-győztesnek (2008, 2009, 2010) mondhatja magát.

2018-ban egyszer már közel állt a visszatéréshez. Olyannyira, hogy alá is írta kétéves szerződését, de a csapat kiesett az élvonalból, a norvég szövetségi kapitány, Thorir Hergeirsson pedig jelezte, a másodosztályból nem hív be játékost. Löke így a Viperst választotta, most onnan lép tovább.

Három gyermek után is topszinten

A norvég Tv2 májusban már írt erről a lehetséges lépésről. Löke ugyanis április 23-án életet adott harmadik fiának, Caspernek és úgy érezte, Kristiansand túl messze van Sandefjordtól az ingázáshoz.

„Egy évem maradt a Vipers-szel, de a vezetők nagyon megértőek voltak az újszülöttel előállt családi helyzetemet illetően, és elengedtek. Hálás vagyok ezért. Nagyon örülök, hogy harmadszor is visszatérhetek Larvikba”mondta Löke, aki hároméves szerződést írt alá.

„Amanda Kurtovic már ott van, Eirik Haugdal és Ketil Arntzen jó edzők, nagyon hiszek abban, hogy a klub újjáépülhet” – tette hozzá.

Heidi Löke visszatérése azt is jelentheti, hogy a novemberi női kézilabda Európa-bajnokságon akár újra behívót kaphat Thorir Hergeirssontól.

Kiemelt kép: Sigve Vittersø Kvamme / TV 2.no

Kapcsolódó tartalom: