KÉZILABDAKIEMELT HÍR

Heidi Löke különös orrsérülést szenvedett

Sokan átéltük már azt, hogy amikor a gyermekkel játszottunk, az akár igazán fájdalmasan is végződhetett egyes esetekben. Így járt Heidi Löke is. A fiával való ártalmatlan játék miatt a norvég kézilabda csillaga újra orrsérülést szenvedett.

Heidi Löke Fotó:  Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Heidi Löke Fotó:  Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
A sérülés most már egy jó ideje hátráltatja

Általában a játéka miatt kap különös figyelmet, de most Heidi Löke orra felé irányul mindenkinek a tekintete.

Január 6. óta a Vipers játékosa egyáltalán nem kézilabdázott. A fiával, Oscarral egy játék során összefejeltek, ami után a sportoló arca vérezni kezdett.

Hihetetlen bosszantó. Iszonyatos dübörgést éreztem az orromban, fejfájásom volt, ami elég sokáig is tartott. A fájdalom elviselhetetlen volt, de most már egyre jobb és jobb. Először is egész éjjel fájt a fejem. Néhány óra után elmúlt” – mondta a norvég VG-nek. Azt is megjegyezte, hogy ez nem olyan sérülés, amelyet “csak úgy át tud tolni magán.”

A baleset hat hétig sportolásra alkalmatlanná tette a norvég válogatott játékost. Egyelőre nem tudni, mikor játszhat ismét, pontos időpontot nem tudott meghatározni, de abban egészen biztos, hogy a szezonban még láthatjuk a pályán.

Viszont aligha lesz kész a Vipers március elejei, Odense elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésére, ahogyan a montenegrói olimpiai selejtező is veszélyben van a számára.

Sokáig tart, de türelmesnek kell lennem. Nagyon alacsony pulzusszámmal edzek csak. Tudok lassan futni, egy kicsit erősíteni és dobni a labdát. Formában akarok maradni” – mondta Löke.

Korábban sem volt szerencsés az orrával

2020 júniusában a játékost megműtötték, amelynek során az orrában hét törést diagnosztizáltak. A műtét jól sikerült, majd nyolc hónappal azután, hogy Lotte Grigellel összeütközött a 2019. decemberi, Dánia elleni vb-mérkőzésen . Akkor a folytatás mellett döntött, sín és minden más nélkül, csak a magas fájdalomküszöbére számíthatott.

Ezért a jelenlegi sérülésének igen csak komolynak kell lennie, ha visszatekintünk arra, hogy mekkora fájdalmat képes elviselni a játékos – írja a dán tv2

Azóta természetesen folyamatosan konzultált azzal az szakorvossal, aki a nyáron műtötte és akkor közölte vele, akár egy év is kell ahhoz, hogy rendesen meggyógyuljon egy ilyen orrsérülésből.

Szünetel a kézilabda-bajnokság Norvégiában

Nem Löke az egyetlen olyan játékos a norvég kézilabda-bajnokságban, aki jelenleg nem játszik. Az országban a szigorú koronakorlátozások miatt a bajnokság szünetel. Ezért csak a Vipers – a Bajnokok Ligájában való részvételüket tekintve – játszhat.

Pénteken újabb két héttel meghosszabbították a norvég bajnokság szüneteltetését.

Kiemelt kép: Illyes Tibor-MTI

A Veo Ambassador partnere a Dániasport.hu