KIEMELT HÍRLABDARÚGÁS

Ez történt a 3F Superliga 17. fordulójában

Péntektől hétfő estig tartott a dán labdarúgó bajnokság a 3F Superliga 17. fordulója, ahol hat mérkőzésen 13 gól született.

Wahid Fagir a valaha volt legfiatalabb játékos, aki öt gólt szerzett a 3F Superligában. Fotó: Superliga.dk
Wahid Fagir a valaha volt legfiatalabb játékos, aki öt gólt szerzett a 3F Superligában. Fotó: Superliga.dk

Aalborg – FC Midtjylland 0-2 (0-1)

Lassan kezd kínossá válni a hazai csapat teljesítménye. Legutóbb december 13-án nyertek bajnokit, akkor a megbízott vezetőedzővel Fehér Péterrel. Ha a játékuk biztató lenne a jövőre nézve, akkor megértenénk a bizalmat a fiatal spanyol edző felé. De lassan semmi nem látszik azon a csapaton, akik az ősszel még a felsőházban voltak. Az FCM-nek ennek megfelelően nem volt nehéz dolga elhoznia a három pontot Aalborgból.

Horsens – Odense 0-0

Egy-egy ponttal egyik csapat sem lehetett boldog, de a mérkőzés képe alapján és az összesen hét kaput eltaláló lövéssel sok reményük nem lehetett egyiküknek sem.

Randers FC – FC Nordsjealland 1-1 (1-0)

Az FC Nordsjealland november végén nyert mérkőzést utoljára a 3F Superligában. Randersben sem volt esélye arra, hogy három ponttal térjenek haza. Az egy pont egy jó helyzetfelismerésnek köszönthető, a hazai csapat közelebb állt a győzelemhez.

Arhus – Soenderjykse 2-0 (0-0)

A mérkőzés XG adata beszédes 2,8 a 0,2-re a hazai csapat javára, akik ha kicsit pontosabbak az első félidőben eldöntötték volna a három pont sorsát.

A Veo Ambassador partnere a Dániasport.hu

Bröndby – Vejle 2-1 (1-0)

Győzelmével a hazai csapat továbbra is vezeti a Superligát. A Vejle csatára az eddig minden dán utánpótlás válogatottban pályára lépő 17éves Faghir újra gólt szerzett, így öt gólnál jár a ligában és ezzel történelmet is írt. A dán játékos szülei Afganisztánból érkeztek Dániába, ezért a napokban onnan is érdeklődtek iránta melyik válogatottban szeretne játszani.

Lyngby – FC Koppenhága 2-2 (0-1)

Kétszer is vezetett a vendég csapat, de mindig tudtak válaszolni a hazaiak Mathias Rasmussen révén. Ezzel újabb pontvesztéssel a Koppenhága újra eltávolodott a két első helyezettől, a Bröndbytől és az FC Midtjyllandtól.

A 3F Superliga állása a 17. forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 17. forduló után. Fotó: Superliga.dk

Kiemelt kép: Superliga.dk