KÉZILABDA

Férfi kézilabda vb : Dánia a Világbajnok

Dánia történetének első világbajnoki aranyérmét nyerte meg !

A házigazda meggyőző játékkal 31-22 verte a döntőre elfáradó norvég válogatottat.

Nyilatkozatok a döntő után:

Mikkael Hansen a torna gólkirálya (72gól) és az MVP cím tulajdonosa a  mérkőzés után:

Nem lehetne jobban megírni ezt. Ez valami olyan amiről gyerekként álmodsz, világbajnokságot nyerni hazai pályán. Sokszor közel voltunk a címhez, de aztán el buktuk. Ezen a tornán viszont végig nagyon erősek voltunk mentálisan, de taktikailag is jók voltunk, védekezésben és támadásban is jól teljesítettünk. 

Megszületett a kis fiam. Ez sokkal nagyobb dolog volt az életemben, mint a kézilabda. Gondolom minden szülő elmondhatja ezt, hogy a gyermekük születése nagyobb dolog, mint ez ami itt van ma. Nem mertem abban reménykedni, hogy ilyen év kezdésem lesz. Megszületett a kis fiam és itt állok most egy világbajnoki aranyéremmel a nyakamban – mondta nagyon boldogan a dánok világ klasszis bal átlövője.

Mikkael Hansen minden mérkőzés után haza utazott a családjához, hogy velük töltse az estét és az éjszakát.

Nikolaj ( az szöv. kapitány) jól érezte azt, hogy ha lehet  a szeretteimmel lehessek.

Nikolaj Jensen a dánok szövetségi kapitánya.

Ez leírhatatlan érzés!Nagyon sok érzés kavarog bennem. Egyik pillanatban sírnom kell a másikban meg nagyon büszke vagyok! Most viszont egy pohár sörre is szükségem van…

Ez a legnagyobb dolog számomra. Nagyon sok mindent érzek most, leírhatatlan és fantasztikus itt nyerni 15 ezer ember előtt!

Világbajnokként érkezik a nyártól a Veszprém csapatába Rasmus Lauge.

Ez hihetetlen! Nagyon jók voltunk! Végig nagyon jól játszottunk!- -mondta Rasmus Lauge aki végig egy igazi  vezére volt a dán válogatottnak.

Második vb- döntőjét veszítette el egymás után a norvég csapat. Christian Berge érthetően csalódott volt, de elismerte a dán csapat megérdemelten nyerte meg a döntőt.

Mindig fájó elveszíteni egy ilyen meccset, de be kell ismerjük a jobbik csapat nyert. Dániának nagyon jó csapata van, mi  nem azon a szinten játszottunk amivel a döntőig jutottunk. Megérdemelte a győzelmet a hazai csapat. Voltak problémáink, így nem tudtunk vissza jönni a meccsbe. Elfáradtunk a végére, pedig akik bent voltak a pályán azok nagy erőfeszítéseket tettek, sajnos ma ez kevés volt.- mondta a norvég szövetségi kapitány aki, azért büszke a csapatára.

Így ünnepeltek az öltözőben a dánok