KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Futballcsapatnál kapott állást a kirúgott kézikapitány

Klavs Bruun Jörgensen a Lyngby alkalmazottjaként az ifik mentáltrénere lesz.

Ismét edzői munkát kapott Klavs Bruun Jörgensen, a dán női kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, azonban a szakember meglepetésre nem a sportágában helyezkedett el.

Klasszis Brunn Jörgensen
Klavs Bruun Jorgensen öröme miután legyőzték Hollandiát a világbajnokságon.Fotó: EPA/FRANCK ROBICHON

A szakember az AG Köbenhavn (2010-2011), a Nordsjaelland (2012) és a TTH Holstebro(2012-2015) után kapta meg a dán női válogatottat, amellyel nem jött össze a nagy áttörés: négy és fél év alatt egyetlen érmet sem nyert.Ráadásul előrelépnie se nagyon sikerült, hiszen a 2018-as Európa-bajnokságon a 8., a tavalyi világbajnokságon a 9. helyet szerezték meg tanítványai, így a szövetség idén januárban menesztette.

Hat hónap után újra munkában

A szakembernek bő fél évet kellett várnia az újabb feladatra, amely meglepő módon a labdarúgásból érkezett: a jövőben ugyanis a 3F Superligában szereplő Lyngby alkalmazottja lesz.
Az élvonalbeli klubnál mentáltrénerként és mentorként dolgozik majd, igaz csak az U15, az U17 és az U19 csapatainál.
„Nagyon izgalmas lesz, alig várom, hogy megkezdjem a munkát” – nyilatkozta a Bt.dk portálnak, és már hétfőn el is kezdete a munkát részmunkaidőben. Tudja, hogy kívülről kissé furcsának tűnhet, hogy egy futballklubnál vállalt feladatot, de számára nem kérdés, hogy a dán kézilabda élvonalában szerzett sokévnyi tapasztalat – mind játékosként, mind edzőként – felvértezte őt a megfelelő tudással.

„Nem magára a sportra kell összpontosítanom, hanem az emberekre. Ebben az esetben pedig nem számít, hogy kézilabdáról vagy futballról van szó. Akár szemtől szemben egy-egy játékossal vagy edzővel zajlik a kommunikáció, akár nagyobb beszélgetés keretében. Például a
csoportdinamika téma az nagyon érdekes lesz
mindenki számára. – tette hozzá Klavs Bruun Jörgensen.
Kiemelte, külön öröm számára, hogy az ifjúsági játékosokkal foglalkozhat, hiszen izgalmas lesz betekinteni ebbe a világba, megnézni, hogyan zajlanak a dolgok.
Azt azonban hangsúlyozza, hogy a Lyngbnél elvállalt munka nem jelenti azt, hogy örökre búcsút vesz a kézilabdától. Szilárd terve, hogy egyszer még visszatérjen oda.

„Még mindig nagy ambícióim vannak kézilabdaedzőként, tehát amint megfelelő lehetőségem lesz, ismét edző akarok lenni. Beszéltem erről a Lyngby vezetésével is, akik egyetértettek velem.”
Jörgensennek addig is be kell érnie azzal, hogy a dán TV2 kézilabda-szakértőjeként dolgozik a következő szezonban.