KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Felére csökkent a kieli kézis fizetés

Niklas Landin így már csupán egymillió dán koronát kereshet a következő szezonban.

A koronavírus-járvány senkit és semmit sem kímélt, így a kézilabda Bundesliga is nagyon komoly pénzügyi nehézségekkel küzd.

Niklas Landin a THW Kiel mezében.
Niklas Landin a THW Kiel mezében.

Ezt erősítette meg Niklas Landin. A dánok olimpiai, világ- és Európa-bajnok kapusa, akit az IHF a világ legjobbjának választott meg pár hete. Hétfőn úgy nyilatkozott a Jyllands-Postennek, hogy Kielben minden játékosnak el kellett fogadnia a fizetés felére csökkentését a következő szezonban.

A koronavírus okozta válság hatalmas lyukat ütött a költségvetésben. A kieli klub így kénytelen volt lépni. Landin a játékosok képviseletében ott volt a vezetőséggel folytatott tárgyalásokon, ahol megállapodtak a fizetéscsökkentésről.

Valóban azt hiszem, mi vagyunk azok, akiket a leginkább sújt a válság, hiszen a klubnak nagyon komoly bevételt jelentett a jegyeladás” – mondta a Jyllands-Postennek.

Hozzátette, már az előző szezon utolsó négy hónapjában is kevesebbet kaptak-igaz a nagy részét azóta megkapták-,de most egyértelmű, hogy a klub a lehető legrosszabb forgatókönyvre készül.

Ezt erősítette meg Harald Reinkind, a kieliek vb-ezüstérmes jobbátlövője is. A Tv2.no portálnak elárulta, a csökkentés valóban igaz, ugyanakkor mindenki megérti, hogy a klub nehéz helyzetben van. Reinkind azt reméli, hogy a fizetés egy részét később visszakaphatják majd, ha a helyzet javul.

„Mindaddig, amíg a mérkőzésekre nem mehetnek be nézők, komoly hiány mutatkozik a büdzsében. Csak remélhetjük, hogy a dolgok a szezon folyamán normalizálódnak, és akkor annak mi is látjuk majd eredményét pénzügyi tekintetben” – mondta Reinkind.

Kézilabdás fizetések

Landint évek óta a világ egyik legjobb kapusának tartják, a dán sajtó szerint évente körülbelül netto kétmillió koronát (mintegy 92 millió forintot) keres.
A dán Tv2 szerint még mindig messze a legjobban fizetett dán kézilabdázó Mikkel Hansen, aki állítólag évente nyolcmillió koronát (mintegy 370 millió forintot) kap a PSG-nél.

A Handball TV YouTube csatornája nem régen jelentetett meg egy videó összeállítást a top-klubok játékosainak fizetéséről. Ki és mennyit keres és keresett az utóbbi években a Kielnél. Az alábbi videón ezt mutatjuk be.

Kieli fizetések

Ugyan itt megtalálható a Veszprém, Szeged, PSG és Barcelona játékosainak fizetése is. A YouTubeon megtalálható videókhoz nem tudni honnan származnak az információk vagy a források az összeállításokhoz. Ezért az adatokat inkább tájékoztató jellegűnek mint hivatalosnak !

veszprémi fizetések…

Kiemlet kép: THW Kiel