KÉZILABDA

Megdöbbent az orvosa Heidi Löke orrműtétjekor

Egy törés helyett hetet talált, a norvég klasszis végre ismét tökéletesen lélegezhet. Úgy tűnik, most már semmilyen sérülés nem hátráltatja Heidi Löke visszatérését, a Vipers válogatott beállósának ripityára tört orrát a nyáron megműtötték, és a klasszis készen áll a visszatérésre.

Az egész egy egyszerű korrekciós műtétnek indult.
Heidi Löke miután lekönyökölte Lotte Grigel a világbajnokságon. Fotó. vg.no
Heidi Löke miután lekönyökölte Lotte Grigel a világbajnokságon. Fotó. vg.no

Heidi Löke beleegyezett abba, hogy orrtörését a nyár elején megműtsék. Orvosa azonban döbbenten tapasztalta, hogy nem egy, hanem hét (!) törésről van szó.
„Az orrom olyan volt, mint egy tangóharmonika” – írta magáról a műtét után.
„A sebész azt mondta, hogy számos ökölvívót és kick-boxost operált már, de ilyet még nem látott. A műtét sokkal kiterjedtebb és bonyolultabb volt a vártnál” – idézte Lökét a Vg.no portál.

A június 3-án megműtött sportoló eddig csak minimálisan edzhetett, de alig várja, hogy az augusztus 3-i kontroll zöld utat adjon neki. Ole Gustav Gjekstad, a Vipers edzője szerint az operáció új lehetőségeket is megnyit veterán játékosa előtt, úgy véli, a fizikai teszteken sokkal jobban teljesít majd.
„Eddig nem tudott az orrán át lélegezni, mert túl szűk volt. Most már képes rá és ettől nagyon boldog. Fizikálisan eddig is a legjobbak között volt, de most azt hiszem, látni fogjuk még inkább a különbséget” – mondta a szakember.

Még jobb teljesítményre lesz képes

Heidi Löke legutóbb a decemberi, Japánban rendezett világbajnokságon kapott nagy ütést az
orrára a dánok elleni középdöntő-mérkőzésen, amikor az első félidő végén Lotte Griegel lekönyökölte.
A dán a szünetben elnézést kért Lökétől, aki úgy döntött, hogy egy orrsérülés nem akadály, és nem csak a meccset, de a vébét is folytatta a sérülés ellenére.
„Valószínűleg több törést is elszenvedtem a vébén, de nem vettem észre. De korábban sem tudtam arról, hogy el lenne törve, amire emlékszem, hogy a 2016-os riói olimpián a brazil Eduarda Amorim lekönyökölt” – tette hozzá Løke.

Kijelentette, számára a legfontosabb, hogy végre ismét kap levegőt az orrán át.

„Eddig rosszul aludtam, annyira kiszáradt a szám, hiszen csak azon keresztül lélegeztem. De
ugyanezt éreztem a keményen edzések után is”
– mondta.

Heidi Löke december 12-én 38 éves lesz, de nem tervezi még a visszavonulását. A tervei szerint ott lesz az év végi Európa-bajnokságon, a 2021-es olimpián, klubszerződése pedig 2023-ig köti a Vipershez.

Forrás: vg.no Kiemelt kép: tv2Sport.dk

Fordítás: daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!