KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

1500 ingyen sört osztottak ki a történelmi kézilabdatett után

Történelmet írt a Grindsted GIF férfi kézilabdacsapata, amely nyolc évvel azután, hogy feljutott a dán másodosztályba, most megnyerte azt, és a következő idényt a legjobbak között kezdheti.

Grindsted GIF Fotó/Kiemelt kép TV2.dk
Grindsted GIF Fotó/Kiemelt kép TV2.dk

A két rivális egymás ellen vív majd playoff-elődöntőt, végül pedig az élvonal utolsó helyezettjével egy végső csatát az élvonalért.

A feljutást közel 1000 néző előtt ünnepelte a Lynghallenben, ahol a győzelem után 1500 ingyenes csapolt sört kaptak a jelenlévők.

„Ha megnézzük az edzésmennyiségünket, profilunkat és egyéni képességeinket és összevetjük azokkal, akik ellen játszunk, akkor ez a feljutás szinte lehetetlen kategóriába tartozott számunkra. Sok másodosztályú riválisunknak egy powerpointban már évek óta magvannak a tervei arról hogyan jutnak fel a ligába. (legmagasabb osztály – szerk.) Nekünk ilyen nem volt. Ez nem része a profilunknak. Este edzünk, sokkal kevesebbet, mint a többiek, így projektünket elsősorban a fiatal játékosok közötti őrülten erős és jól kiépített kapcsolatok támogatják. És nagyon szeretném megdicsérni az edzőinket, hogy sokat kihoznak a kevésből” nyilatkozta Pedersen

A szakember 2016-ban érkezett a Grindstedhez vezetőedzőként az akkori Seria 1-es csapathoz ( 6.vonal a dán bajnoki rendszerben – szerk.) , miután utánpótlásedző, valamint asszisztensként, majd tehetségmenedzserként dolgozott a KIF Koldingnál. 2022-ben kacérkodott először a férfi ligával a klub, de elbukta a rájátszást, tavaly pedig csak a középmezőnyben végzett.

Ezek után következett a 2023-24-es szezon, amely történelmi feljutással ért véget.

„Mindenkinek maradnia kell a klubban, aki kézilabdázni akar!”

„Olyan hely akarunk lenni, ahol a civil karriert befutó, de sokat edzeni vágyó játékosok mellett olyan fiatalok szerepelnének, akik minket szeretnének kiindulópontként használni további pályafutásukhoz.”

„Mindenkinek maradnia kell a klubban, aki kézilabdázni akar!”

A 2023-24-es dán férfi kézilabda-másodosztály végeredménye:

 1. Grindsted 43
 2. Midtjylland 42
 3. Skive 38
 4. HÖJ Elite 38
 5. Sydhavsöerne 37
 6. Aarhus HC 34
 7. Tönder 32
 8. FIF 22
 9. Raekker Mölle 20
 10. Odder 17
 11. Odense 15
 12. Vendsyssel 10
 13. Skovbakken 10
 14. Köge 6

Kapcsolódó Tartalom: