KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Háfra Noémi Odensében folytatja

Az Odense Handball egyéves megállapodást kötött Háfra Noémivel, a Győri Audi ETO KC magyar válogatott átlövőjével, aki a 2022-2023-as szezonban a dán női kézilabdacsapatot erősíti.

Háfra Noémi a magyar válogatott mezében. Foró / kiemelt kép:  Claus Fisker / Ritzau Scanpix
Háfra Noémi a magyar válogatott mezében. Foró / kiemelt kép:  Claus Fisker / Ritzau Scanpix

„Nagy öröm, hogy sikerült megállapodnunk a győriekkel Háfra Noémivel kapcsolatban. Nagyon komplett és modern játékos, aki a gyors játékunkhoz lövőerővel járul majd hozzá, és aki fizikumával és mozgásával valami pluszt tud majd hozzáadni a védekezésünkhöz” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Ulrik Kirkely, a dán csapat edzője.

„Noémi fiatal játékos, de már nagy tapasztalattal rendelkezik, és viszonylag rövid idő alatt a magyar válogatott fontos tagjává vált. Büszke vagyok arra, hogy úgy döntött, egy évet a mi környezetünkben tölt el. Ráadásul a vele folytatott beszélgetéseim során nagyon jó benyomást tett rám, mint ember. Úgy gondolom, hogy hamarosan a csapat részévé válik.”

Háfra Noémi szerint jól áll hozzá a skandináv mentalitás.

„Nagyon várom, hogy többet megtudjak arról a szabad és pozitív hozzáállásról, amelyről annyian beszélnek. Biztos vagyok benne, hogy taktikailag és fizikálisan is sokat tudok fejlődni a dán kézilabda-kultúrában” – mondta a balátlövő.

„Az előző szezonban kétszer játszottunk az Odense ellen a Bajnokok Ligájában. Kemény ellenfél volt, és nagyon tetszett a játékstílusa. Az Ulrik Kirkelyvel folytatott beszélgetések is megerősítettek abban, hogy a dán csapatot választottam. Várom, hogy találkozhassak új csapattársaimmal”

Az Odense Handball az előző két évben megnyerte a dán bajnokságot, a klub július 18-tól kezdi meg a felkészülést a 2022-23-as szezonra.

Háfra Noémi első nagy megméretetésére nem is kell sokat várni a szurkolóknak, ugyanis augusztus 23-án rendezik meg a Aalborgban a dán Szuperkupa döntőt, ahol új csapata az Esbjerg ellen játszik majd.

Kapcsolódó tartalom: