KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Jevgenyij Trefilov: Szégyen ez az országra nézve

Az egykori sikerkapitány, az orosz szövetség főtitkára Jevgenyij Trefilov attól fél, a válogatottakat eltiltják az olimpiától.

Jevgenyij Trefilov  az egykori sikerkapitány.
Jevgenyij Trefilov az egykori sikerkapitány.

Trefilov, akiről legutóbb a szívműtétjéről írtunk, most az országát kritizálja a dopping miatt.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzatához való megfelelést ellenőrző bizottság azt javasolta az ügynökség végrehajtó testületének, hogy Oroszországot négy évre tiltsa el a nemzetközi sportrendezvényektől.

Az ok: az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) moszkvai laboratóriumának januárban átadott adatbázisáról kiderült, hogy manipulálták. Az oroszok ugyan jelezték, mindenben hajlandóak együttműködni, valószínűsíthető, hogy az orosz kormány már elkésett
ezzel az utólagos kapkodással. A végrehajtó bizottság december 9-én hozza meg döntését, nagy kérdés, hogy mi lesz többek között a címvédő nő kézilabda-válogatott tokiói részvételével.

Jevgenyij Trefilov, az Orosz Kézilabda Szövetség alelnöke szerint, ha Oroszország nem vehet részt az olimpiai kézilabdatornán, az katasztrófával felérő csapás lesz.

Óriási szégyen lesz, ha megakadályozzák az olimpiai szereplésünket. Márpedig a WADA-nak minden oka megvan arra, hogy kirúgjon minket. És miért? A profikhoz méltatlan munka miatt. Meg kell oldani minden problémát, meg kell felelni a WADA elveinek, különben senki
sem vállal felelősséget értünk”
– nyilatkozta Trefilov az orosz Ria Novosti hírügynökségnek.

Mi magunk adtunk okot arra, hogy besározódjunk, szégyen ez az országra nézve” – tette hozzá.

forrás: tv2sport.dk