KÉZILABDAKIEMELT HÍR

Kézilabda: Hírek a HTH Ligából.

Cikkünkben összefoglaljuk a dán női kézilabda, a HTH liga történéseit. Meglepő eredmények, anyai öröm és sérülések a híreink között.

Eddig pontveszteség nélkül a az Esbjerg csapata, nyertek Odensében 28-25-re az első fordulóban, majd legyőzték a Nykøbinget hazai pályán 27-21-re és ismét idegenben a Holstebro csapatát verték meg 23-19-re. Viszont a három győzelem sokba kerülhet, Estavana Polman az Odense ellen hagyta el idő előtt a pályát térdszalag húzódása miatt, ezért több hét pihenő vár rá. Annette Jensen-re viszont ebben a szezonban már nem számíthat Jesper Jensen. az írányitó térdszalag szakadást szenvedett a múlt pénteki edzésen.

Jó hír viszont az esbjergieknek, hogy az új játékosaik, a rutinos kapus Rikke Poulsen és az osztrák Sonja Frey eddig jó igazolásnak tűnnek.

[team_standings 3142]

Az elsőt, hat négy pontos csapat követi.

Silkeborg, kikapott az Ajax Koppenhága csapatától a 2. fordulóban, majd a régebben szebb napokat látott Herning- Ikast csapatát 35-26-ra verte meg kedden este. Az ikasti csapatnál, csak a fiatal norvég irányító Helena Fauske teljesítményével lehettek elégedettek.

Az Odense mint ahogy már fentebb említettük az Esbjergtől kapott ki még az első fordulóban. A vereségük ellenére úgy gondoljuk Nycke Groot csapata és az Esbjerg a fő esélyes a bajnoki döntőbe kerülésre.

Koppenhága is az első fordulóban, Nykøbingben kapott ki, a mérkőzés legérdekesebb jelenetéről ebben a cikkünkben már beszámoltunk.

Viborg a 3. fordulóban idegeneben, Nykøbingben tudott nyerni, sokak meglepetésére. Anna Kristensen a vendégek 18 éves kapusa, aki nyáron igazolt Skandeborgból Viborgba 50%-os teljesítménnyel zárta a mérkőzést. Jó formáját a statisztikai adatok is bizonyítják, hiszen már most vezeti a kapusok ranglistáját, átlagban 45%-os védési hatékonyság igen imponáló adat egy U19 válogatott kapustól.

A mérkőzés összefoglalója itt tekinthető meg.

Anna Opstrup Kristensen itt még a Skandeborg kapujában. Arhív fotó: Ole Nielsen

Nykøbing svéd játékosa Emelie Nykvist ( régebben Westberg )anyai örömök miatt ebben a szezonban már nem lép pályára a sárga-kékek csapatában.

Alsóház

A tavalyi szezon meglepetés csapata a felsőházba jutott Holtsebronak nem indult jól a szezonja, pont vesztés az EH Alborg ellen hazai pályán,majd két vereség egymás után.

Ajax Koppenhága bravúros győzelme a Silkeborg ellen még sokat érhet a bajnokság vége felé.

Nincs még pontja a feljutó Horsensnek, akik több játékossal is megerősítették a keretüket.