KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Lauge Magyarországra menekült, de nem feledi az Eb-kudarcot

A veszprémi légiós szerint a kudarcból is sokat lehet tanulni.

Rasmus Lauge az EB-után csalódottan. Fotó: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Nem akarja elfelejteni a januári kínos szereplést Rasmus Lauge, a Telekom Veszprém légiósa, aki részese volt a dán férfi kézilabda-válogatott Európa-bajnoki leégésének.

A norvég, osztrák svéd közös rendezésű tornán az aktuális olimpiai és világbajnok előbb kikapott Izlandtól (30-31), majd 24-24-es döntetlent játszott Magyarországgal, de miután a magyarok legyőzték Izlandot, már a harmadik mérkőzés előtt elveszítette esélyét a továbbjutásra.

2005 óta ez volt az első alkalom, hogy a dán férfiválogatott már a csoportkör után kiesett.

A dán játékosok a helyszínen nézhették meg a magyar sikert, ott volt a társak között Rasmus Lauge is, aki a Tv2 Sport legfrissebb kézilabdás podcastjében azt mondta, nagyon nehéz volt a lelátón átélni az egészet.

Tehetetlenek voltunk. A legrosszabb, amikor nem csinálhatsz semmit a siker érdekében és a végzet ellen. Miután kiestünk, számomra az volt az elsődleges, hogy a lehető leggyorsabban kiszabadulva Magyarországra siessek, és elmenekülhessek a történtek elől” – mondta.

Valószínűleg a legtöbben örökre kitörölnék emlékeikből a malmöi tapasztalatokat. Rasmus Lauge nem így tesz, szerinte az átélt kudarcból sok mindent felhasználhatnak a jövőben.

Lauge tavaly nyáron szerződött Veszprémbe, és kifejezetten örült annak, hogy a magyar NB I nem jelent olyan igénybe vételt, mint a német Bundesliga. 

„A pályafutásom során először volt részem téli szünetben” – nyilatkozta.

Ugyan ősszel optimális körülmények között készülhetett és játszhatott, csupán egy vádlisérülés akadályozta meg abban, hogy csúcsformában érkezzen meg az Eb-re.

A játékos a podcastban azt is elmondta, hogy a családjával jól van, Magyaroszágon tartózkodik és követi az eseményeket.

Pár napja markáns véleményt fogalmazott meg az EHF-el szemben, a Veszprém dán irányítója nem tartotta helyesnek az augusztus 22-23-ra halasztott Final 4-t.

Kiemelt kép: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet.