KÉZILABDAKIEMELT HÍR

Jerábkovával válna komolyabb tényezővé az Ikast

Két év után távozik a norvég Vipers női kézilabdacsapatának cseh válogatott balátlövője, Markéta Jerábková. A klub csütörtökön jelentette be a hírt, péntekre az is kiderült, hogy a játékos a dán Ikastban folytatja.

Daniel Grönhöj és Markéta Jerábková.Fotó: Ikast Handbold
Daniel Grönhöj és Markéta Jerábková.Fotó: Ikast Handbold

A 26 éves kézilabdázó négy évet húzott le a DHK Baník Most együttesében, 2018-ban onnan szerződtette az Érd. 2020-ban a német Thüringer HC-hez, majd tavaly a Vipershez került, és a kristiansandiakkal felért a csúcsra: a hazai bajnoki cím mellett csapatával megnyerte a Bajnokok Ligáját is.

Markéta Jerábková 2026-ig az Ikast játákosa lesz.

„Rendkívül büszke vagyok arra, hogy Markéta Jerábková az Ikast Handballhoz szerződik a következő három szezonban. A legutóbb a Final Four legértékesebb játékosa volt, ahol 19 góllal segítette a Viperst. Meggyőződésem, hogy mind a pályán, mind azon kívül vezéregyéniség lesz, és előre visz minket” mondta Daniel Grönhöj, az Ikast igazgatója, aki köszönetet mond a klub támogatóinak, hogy segítettek biztosítani az alapokat az átigazoláshoz.

Jerábková maga is alig várja, hogy a fejére húzhassa az Ikast-mezt, elárulta, hogy már járt a csapat székhelyén, hogy körülnézzen. A hangulatos IBF Aréna pedig elbűvölte.

„Jól néz ki. Már alig várom, hogy telt lelátók előtt játszhassak. Nagyon jó benyomásom van a klubról, és alig várom, hogy segíthessek a meccsek megnyerésében. Ez lesz a célom” nyilatkozta.

Ez eddig hiányzott az Ikast részéről

A dán Tv2 szakértője, Bent Nyegaard azt mondta, ez a transzfer azt bizonyítja, hogy az Ikast hosszú távon is készen áll arra, hogy komoly tényezővé váljon a dán bajnokságban.

„Átvitt és általános értelemben is nagy játékos, hiszen fizikálisan is nagyon erős, emellett hatalmasat fejlődött a Vipersben. Most már komplett kézilabdázónak számít, az Ikast nagyon jól tette, hogy szerződtette. Ez az a lépés, amivel a klub bizonyíthatja, hogy igazán komoly játékost is megszerezhet.”

“Ez eddig hiányzott az Ikast részéről, ha az Odensehez és az Esbjerghez hasonlítjuk őket. Meghatározó, döntő tényezővé válhat új csapata számára. Eddig is izgalmas volt az említett három csapat rivalizálása, de így még érdekesebbé válik majd a bajnokság” – mondta Bent Nyegaard.

Kapcsolódó tartalom: