KÉZILABDA

Markussen Veszprémbe igazol

Dán válogatott játékossal erősít a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, a dán TV2 ugyanis úgy értesült, hogy a magyar bajnok szerződteti a Bjerringbro-Silkeborg 31 éves, 212 centiméter magas balátlövőjét, Nikolaj Markussent.

Nicolaj Markussen Fotó: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

A portál úgy értesült, hogy a megállapodáshoz már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálat szükséges.

Markussen 2009–2011 között a Nordsjælland Håndboldcsapatában szerepelt, majd 2011–2013-ban a spanyol Atlético Madridhoz került, ahol még együtt játszott a jelenlegi veszprémi edző David Davisszal. 2013–2014-ben a katari el-Dzsais játékosa volt, majd hazatérve egy évig a Skjernt erősítette, 2015 óta pedig a Bjerringbro-Silkeborg játékosa.

Kedden a Midtjyllands Avis írt először a lehetséges magyarországi szerződésről, arról, hogy a 2023-ig élő megállapodással bíró játékos jelenlegi szerződésében szereplő, külföldi szerződésre vonatkozó kivásárlási záradék életbe lép, és azt a Veszprém kifizetné.

Ez egy óriási veszteség a Bjerringbro-Silkeborg csapatának.

Claus Moller Jakobsen a TV2 sport kézilabda szakértője.

Nagy veszteség a klubjának az ő távozása, nem lesz könnyű pótolni. Jól lő messziről és nagyon jól használható az ember előnyős helyzeteknél, ilyen kvalitású játékos nincs jelenleg a dán ligában”- mondta Claus Moller Jacobsen volt válogatott játékos, a TV2 sport szakértője.

A játékos eddig 67 alkalommal lépett pályára a dán válogatottban, 141 gólt szerzett, tagja volt a 2019-ben világbajnokságot, 2012-ben Európa-bajnokságot nyert csapatnak, de 2013-ból van egy vb-ezüstje is.