KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

„Mi vagyunk Koppenhága”

Annak ellenére, hogy az FC Köbenhavn labdarúgócsapata 1992. július 1-jén jött létre a Kjöbenhavns Boldklub és a Boldklubben 1903 összeolvadása révén a klub manapság olyan nagyra nőtt, hogy nem csak Dánia, de Észak-Európa legstabilabb lábakon álló egyesületeként hivatkozhatunk rá. Ennek megvalósulásában játszott hatalmas szerepet a „Mi vagyunk Koppenhága” névre hallgató stratégia, mely már most is egészen nagy sikereket jelent a klub életében, de a jövő még ennél is fényesebb lehet.

FC Koppenhága. Fotó / Kiemelt kép: Gaston Szerman, FCK Media
FC Koppenhága. Fotó / Kiemelt kép: Gaston Szerman, FCK Media

Mezgyártó

A sorban az első az Adidas volt, mely 2012 óta áll kapcsolatban a koppenhágaiakkal, azonban eddigiekhez képest a mostani, 2028-ig szóló hosszabbítás által a csapat olyan egyedi játékosmezeket kap, amilyenekkel más klub nem rendelkezik. Ugyanakkor az német sportszergyártó cég megalkotja az FCK saját edző- és alkalmi ruházati kínálatát, valamint olyan exkluzív almárkák termékeit, mint az Originals. Az évek során a különböző szurkolói visszajelzéseket is alapul véve igyekezett a klub olyan irányba terelni a jövőbeli termékeket, mely során nagyobb szerepet kap, hogy ők Dánia fővárosát képviselik. Ráadásul az új megállapodás eredményeként világszerte is elérhetőek lesznek az FCK termékei az Adidas boltjaiban.

„Az Adidas sokat tett azért, hogy megmutassa, megérti a helyzetünket, és fontos volt számunkra, hogy olyan megállapodást kössünk, amely összhangban van az ambícióinkkal és stratégiánkkal. Minden nap azon dolgozunk, hogy megteremtsük a klub stabil financiális alapjait, és itt kulcsfontosságú, hogy olyan partnereink legyenek, akik hozzájárulnak a klub és a márkánk felemelkedéséhez” – mondta Mikkel Grove Lindsted, a klub kereskedelmi igazgatója.

Forrás: FC Koppenhága Media
Forrás: FC Köbenhavn Media

Főszponzor

Italbeszállító és egy különlegesség

„A Carlsberg koppenhágai örökségének lényeges része, hogy szorosan együttműködik az FCK csapatával. Mindkét félnek mély gyökerei vannak a világ vitathatatlanul legjobb városában, és az F.C. Köbenhavnnel való együttműködésünkkel szeretnénk valamit visszaadni a koppenhágaiaknak, márpedig úgy gondoljuk, hogy ezzel az új megállapodással pontosan ezt tesszük” – mondta Peter Haahr Nielsen, a Carlsberg vezérigazgatója.

Forrás: Getty Images
Forrás: Getty Images

Rekordmértékű igénylés

Összegzés

Kapcsolódó Tartalom: