KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Aggasztó hírek érkeztek Mikkel Hansenről

Mikkel Hansen térdét ismét megműtötték! A dán Tv2 szakértőjét, Bent Nyegaardot rendkívül aggasztja a hír, hogy a PSG 34 éves világklasszisa hétfőn operáción esett át Dániában és várhatóan négy-hat hetet kell kihagynia.

Mikkel Hansen térdműtéten esett át hétfőn. Fotó Szabó Bernadett / Ritzau Scanpix
Mikkel Hansen térdműtéten esett át hétfőn. Fotó Szabó Bernadett / Ritzau Scanpix

„Amikor ilyet hallok, mindig aggódom. Számomra továbbra is Mikkel a legnagyobb, de egy műtét a PSG, a dán válogatott és az Aalborg számára egyaránt aggodalomra adhat okot” mondta Nyegaard.

Hansennek korábban már voltak problémái a térdével, 2013-ban már műtötték, 2018-ban pedig a válogatott fizioterapeutája, Anja David Greve azt nyilatkozta, a játékos térde nagyon elkopott.

2012 óta játszik a francia fővárosban, de idén nyáron hazatér Dániába, ahol az Aalborg Handballhoz írt alá szerződést.

A hírek szerint azonban egy adminisztrációs és pénzügyi akadály miatt a szabadsága sokkal hosszabb lesz, mint társaié. A dán törvények szerint ugyanis az, aki tíz év után tér vissza az országba, alacsonyabb adókulccsal csatlakozhat a dán munkaerőpiachoz.

Az úgynevezett “Forskerordningen” a tudósok adózási lehetőségének célja, hogy külföldről vonzza a magasan képzett munkavállalókat. A programban való részvételhez legalább 70 400 DKK (bruttó) havi fizetéssel kell rendelkeznie a munkavállalónak.

Ezzel az adózási lehetőség kihasználásával (mint sok más sportoló is Dániában) érkezik haza Mikkel Hansen és augusztus 21-én (tíz év és egy nap külföldi munkavállalás után) veszi fel a munkát, miközben az Aalborg már júliusban megkezdi a felkészülést.

A dán klub igazgatója, Jan Larsen elismerte mindezt, hozzátéve, hogy sport szempontjából nem optimális a helyzet, de ennyi árat kell fizetni Hansen szerződtetéséért, a klasszis balátlövőtől így mindössze 27 százalék adót és járulékot vonnak majd le.

Kapcsolódó tartalom: