KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Mindenki a dánokat tartja esélyesebbnek

A dán férfi kézilabda-válogatott 2023-ban az év sport neve címet nyerte el Dániában.
A dán férfi kézilabda-válogatott 2023-ban az év sport neve címet nyerte el Dániában.


Ez lesz a hatodik aranymeccs a két nemzet között 2011 óta.

“Nagyon jól emlékszem arra a meccsre” – mondta a francia válogatott Elohim Prandi a TV 2 Sportnak. – Hihetetlen játékos, komoly tapasztalattal. Hihetetlen volt, 10 vagy 11 gólt lőtt ellenünk?

A szünet után kilenc gólt szerzett.

“Pontosan. Csessze meg…” – mondta Prandi nevetve.

Lauge nem is sokat gondolkozott azon, amikor a TV 2 Sport riportere megkérdezte, melyik minden idők legjobb félideje a válogatottban.

“Azt hiszem, csupán egy évet kell visszamenni az időben. Kellett egy kis segítség a fiatal srácoknak, akiknek fogytán volt az erejük. A sors úgy hozta, hogy az lett egyik legjobb nemzetközi meccsem” – mondja Lauge, aki a Franciaország elleni világbajnoki döntő előtt összesen alig több mint 20 percet töltött a pályán. Három lövést eresztett meg, de egyik sem ment be. A fináléban Lauge lövési statisztikája 11 kísérletből 10 gól volt…

A francia Nedim Remilinek volt néhány szava Laugéhez a döntő után.

Néhány nappal a döntő után találkoztam vele, és megmondtam neki, hogy utálom. Ha jól emlékszem, az egész tornán sérült volt, aztán bejött a döntőbe, és tíz gólt lőtt ellenünk. Fantasztikusan játszott. Ismertük a kvalitásait, de azt hittük, hogy sérült – emlékezett vissza Remili a TV 2 Sportnak.(Dánia egy évvel ezelőtt a vb döntőben 34-29-re nyert- a szerk. ) – Rasmus a világ egyik legjobb játékosa. Fél évig játszottam vele egy csapatban, és hihetetlenül jó volt. Remélem, azért vasárnap rosszul fog játszani – tette hozzá Remili mosolyogva.

Simon Hald kimaradt az első két mérkőzésen a csapatból. Fotó: Cathrin Mueller / Ritzau Scanpix

Kimaradóból kulcsszerep

A védelemben az Aalborg nagydarab játékosának szintén lesz dolga a francia sztárokkal szemben.

“A kulcs az lesz, hogy ellen tudunk-e állni annak a nagy nyomásnak, amit a franciák gyakorolhatnak. Nehéz keresztpasszokat játszanak, és nagyon sebességgel játszanak. A beállósiak hihetetlenül erősek fizikailag, és nehéz őket megkerülni. Ellen kell állnunk ennek a nyomásnak, nagyon nehéz dolgunk lesz” – mondta Simon Hald.

A Franciaország–Dánia Európa-bajnoki döntő vasárnap 17.45-kor kezdődik.

Kapcsolódó tartalom: