LABDARÚGÁSSzponzorált cikk

Roberto Mancinit megdöbbentette a szaúd-arábiai válogatottban történtek: három játékos nem volt hajlandó részt venni az Ázsiai Kupában.

Valóságos botrányt kavar a szaúd-arábiai válogatottban történt incidens: Roberto Mancini vezetőedző szerint három játékos visszautasította az ázsiai kupaszereplési ajánlatot. „Ilyen még nem fordult elő edzői pályafutásom során” – osztotta meg benyomásait a tréner.

Az elutasítás okai?

Az Ománnal vívott csoportmérkőzés előtt Mancini sajtótájékoztatót tartott, amelyen felfedte a csapat összetételét a tornára. Kiderült, hogy nem minden meghívott játékos vállalta, hogy csatlakozzon a csapathoz – ezek Nawaf Al-Aqidi, Khalid Al-Ghanam és Salman Al-Faraj.

“Ők hozták meg ezt a döntést, nem én. Al-Faraj azt mondta, nem akar barátságos meccseken játszani, Al-Ghanam azt mondta, hogy nem akar a válogatottban játszani, Al-Aqidi pedig azt mondta a kapusedzőnek, hogy nem akar játszani beleegyeznek abba, hogy maradjanak, hacsak nem kezdik” – mondta Mancini.

Ma már nehéz elképzelni, hogy Szaúd-Arábia megnyerje az Ázsiai Kupát, pedig a https://mostbet-hu.com/ honlapon ők voltak a kontinenstorna egyik nagy favoritja.

Mancini 20 milliós éves fizetést kap. Ez azonban nem lenyűgöző

2023 nyarán Mancini Szaúd-Arábiába érkezett, és szabad akaratából távozott az olasz válogatottból.

“Nem mentem sehova. Nem öltem meg senkit. Nem hiszem, hogy megérdemlem ezt a sok piszkot, amit rám öntöttek. Szaúd-Arábiának pedig semmi köze hozzá. Nincs ott semmim.

Öt és fél év munka után ez megtörténhet. Két és fél év volt hátra a szerződésemből, de hónapok óta gondolkodtam a távozáson. Szomorú olvasni és hallani néhány dolgot magadról. Ez a mi dolgunk. Minden, amit hallottam magamról, rossznak tűnik számomra. Éppen ideje indulni – magyarázta Roberto.

Az egyik ok a jól fizető szerződés: Nicolo Schira bennfentes szerint az olasz 20-25 millió eurót keres évente, ezzel ő a legjobban fizetett edző a válogatottak között. A 2022-es világbajnokságon sikeresen szereplő, majd a francia női válogatottat irányító Herve Renard távozása után érkezett.