KÉZILABDA

Szívesen igazolna Győrbe az Odense kapusa

Múlt szombaton 28-20-as győzelmet aratott az Odense a Viborg ellen a dán női kézilabda-bajnokság döntőjében, így a csapat a hétvégén a tavalyi ezüstérem után most végre felérhet a csúcsra.

Althea Reinhardt az Odense kapusa szívesen játszana Győrben. fotó: Ole Nielsen.
Althea Reinhardt az Odense kapusa szívesen játszana Győrben. Fotó: Ole Nielsen.

Aranyéremről és az ezzel járó Bajnokok Ligája-indulásról álmodozik Althea Reinhardt is, a dán válogatott kapusnak ezzel egy nagy vágya teljesülne, de az ambíciói nem merülnének ki ebben.

„Természetesen nekem is vannak álmaim, mint minden játékosnak. Az egyik, hogy külföldön is kipróbáljam magam. Klassz lehet más kultúrát tanulni és még többet megtudni a nagyvilágról” nyilatkozta.

Mielőtt még bármi félreértené, hozzátette, hogy nagyon boldog azzal is, hogy most az Odense csapatában kézilabdázhat.

„Ha elmennék valahova játszani, valami olyasmi kihívás kellene, mint például Magyarországon a Győri ETO. De a francia bajnokság is izgalmasnak tűnik” – mondta.

Az átmenet is meglenne, hiszen Győrben szerepel a dán Anne Mette Hansen, míg Reinhardt jelenlegi csapattársa, Nycke Groot szintén játszott a magyar csapatban.

„A dán kézilabda magas szinten van, az itteni bajnokságban az a nagyszerű, hogy mindenki legyőzhet mindenkit. De természetesen az ember ki akarja próbálni magát nagyobb csapatban is.”

2020 nyarán többen külföldre távoztak, többek között a beállós Kathrine Heindahl (CSZKA Moszkva), az irányító Stine Jörgensen és a jobbszélső Trine Östergaard (mindkettő Bietigheim) is.

„Heindahl olyan országot választott, mint Oroszország, amire nem biztos, hogy először gondolnánk. Az egy teljesen más kultúra. De kézilabdázóként sok tapasztalatot lehet szerezni” – mondta az Odense kapusa, akinek jelenlegi szerződése 2024 nyaráig szól.

Kiemelt kép: Ole Nielsen. / fyens.dk