KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Szívvizsgálatok után játékra kész a CSM norvég szélsője

Az elmúlt hónapokban két norvég kézilabdázóról is ijesztő hírek jelentek meg. Előbb a német SG BBM Bietigheim csapatában védő Emily Stang Sandónál állapítottak meg szívproblémát, majd két hete a CSM Bucuresti jobbszélsőjét, Malin Aunét tiltották el a játéktól ugyanezen ok miatt.

Malin Aune a norvég válogatott mezében. Fotó: Lise Åserud, NTB
Malin Aune a norvég válogatott mezében. Fotó: Lise Åserud, NTB

A Vg.no híre szerint azonban utóbbi eset megoldódott: egy hónapos szívvizsgálat után Malin Aune készen áll arra, hogy bemutatkozzon új klubjában.

„Nagyon örülök” – mondta megkönnyebbülten a játékos, akinél az augusztusi orvosi vizsgálat szűrt ki valamilyen rendellenességet.

„Újabb és újabb vizsgálatokra küldtek, mert az orvosok száz százalékig biztosak akartak lenni abban, hogy játszhatom. Hétfőre minden papírom elkészült, készen állok a játékra” – tette hozzá.

Aune várhatóan kedden délután, a Rapid Bucuresti elleni fővárosi derbin debütálhat, ami óriási lépés a számára, hiszen egy ideig még csaknem is edzhetett társaival, és a Bajnokok Ligája május 30-i döntője óta nem játszott komoly meccset.

„Nagyon hosszú volt az út. Amióta engedélyt kaptam rá, csak edzettem, edzettem és edzettem. Sokat jelentett a motiváció, hogy egy új országban, egy új csapatban szerepelhetek. És most végre a pályán is bizonyíthatok” – tette hozzá mosolyogva.

A szélső abban bízik, hogy jó őszt produkál klubjában és akkor lesz esélye a világbajnoki szereplésre decemberben.

Elmondta, hogy természetesen felvette a kapcsolatot hasonló helyzetben lévő válogatottbeli társával, Sandóval is.

„Megosztottuk egymással a tapasztalatainkat, nagyon sajnálom, hogy Emily helyzete még nem oldódott meg. Örülök, hogy velem nem ugyanez történt, nagyon együttérzek vele” – mondta Aune.

Aune -aki felfüggesztette ápolói tanulmányait, amikor Romániában ment játszani- az újságnak nem árulta el mi volt a problémája, részletekről nem szeretne beszélni.

Kapcsolódó tartalom :

Kiemelt kép: Lise Åserud, NTB