KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Újra edzene a dán női kézilabda válogatott

De nem minden olyan sima, mint amilyen lehetne.

Jesper Jensennek nem indul egyszerűen a munkája a válogatottnál.

Jesper Jensen a dán női kézilabda válogatott újonnan kinevezett szövetségi kapitánya márciusban tartotta volna meg az első közös válogatott összetartást, egyben meg is kezdte volna a felkészülést a decemberi Norvégiával közösen megrendezett Európa Bajnokságra. Az ismert okok miatt erre nem volt lehetősége, de most június 8-tól-13-ig lesz, már ha mindenki elmegy az összetartásra, ugyanis nem kötelező a megjelenés! A dán válogatott keretébe a következő játékosok kaptak meghívót.:

Sandra Toft, Brest Brittany

Althea Reinhardt, Odense Handball

Anna O. Kristensen, Viborg HK

Rikke Poulsen, Team Esbjerg

Helene Kindberg Hansen, Silkeborg-Voel KFUM

Sara Iversen, Herning-Ikast Handball

Helena Elver Hagesø, Aarhus United

Emilie Steffensen Herning-Ikast Handball

Anne Mette Hansen, Győr

Fie Woller, SG Bietigheim

Katrine Hein Dahl, Odense Handball

Line Haugsted, Viborg HK

Simone Böhme, Siófok KC

Lotte Grigel, Nantes

Stine Bodholt Nielsen, Nantes

Mette Tranborg, Odense Handball

Kristina Jorgensen, Viborg HK

Mia Rej Bidstrup, Copenhagen Handball

Trine Østergaard Jensen, Odense Handball

Louise Burgaard, Metz

Mie Højlund, Odense Handball

Freja Cohrt Kyndbøl, Odense Handball

Andrea Hansen, Copenhagen Handball

Nem nagy meglepetés, hogy a Magyarországon játszó két dán játékos is meghívást kapott. Viszont a listát böngészve hamar feltűnik, hogy hiányzik a keretből a csapat korábbi kapitánya, Stine Jørgensen. Ez még akkor is furcsának tűnhet, ha Jensen amolyan bevezető, sérülésmegelőző, önkéntes összetartásra hívta össze a keretet. Egyelőre még kérdéses azonban az is, hogy a tíz főre vonatkozó gyülekezési korlátot feloldják-e az összetartásig, így minden képlékeny.

Kivéve a már említett hiányzást. Már március elején kimaradt Stine az akkor összehívott keretből, Jensen akkor azzal indokolta ezt, hogy pihenőt akart adni Jørgensennek. Ő ezt máshogy látja:

Volt időm gondolkodni az elmúlt időszakban, nem érzem magam 100% -ban készen a válogatottságra.- mondta dán bt.dk újságnak a játékos. Ő (Jensen) biztos pontosan érti, miért hagyott ki engem, nekem azonban elegem van ezekből a magyarázkodásokból. Sajnálom.

Stine Jørgensen egz darabig biztosan nem lesz válogatott. Fotó: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Jørgensen közölte, hogy nem érzi már a vágyat, hogy a dán nemzeti csapatban szerepeljen, és ezzel be is jelentette, hogy határozatlan időre visszavonul a válogatottól. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a visszavonulásának nincs köze ahhoz, hogy márciusban kihagyták a keretből.

Jensen azonban ezt is kicsit máshogy látja: elmondta, hogy ő már márciusban számított rá, amikor kihagyta Jørgensent, hogy vissza fog vonulni.

Sajnálom, hogy így döntött, de megértem a lépését. Tudtuk, hogy amikor Lars Jørgensen (a másodedző) és én úgy döntöttünk, hogy kihagyjuk, az nagyon rosszul fogja érinteni

Hozzátette: a 148 válogatottbeli mérkőzésén 487 gólt szerző Stine Jørgensen már nem nélkülözhetetlen a csapatnak.

A válogatott játékosok kisebb csoportokban, nem hivatalosan már találkoztak a kapitánnyal Arhusban, ahol természtesen az előírásokat betartva vettek részt az edzéseken. A korlátozások feloldásával hamarosan újra együtt tudnak majd edzeni a válogatott keret tagjai júniusban. Amiben azért találunk néhány igen érdekes nevet is.

Helene Elver-t jövőre már az Odense csapatában láthatjuk, átigazolásáról a ebben a cikkünkben számoltunk be.

Szerző : Kósa Lajos-dániasport.hu Kimelt kép, forrás: dhf.dk