EGYÉBKIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Válogatott sztorik, Bendó Zsolt “Befejezetlen meccsek” című könyvéből, 3. rész.

dániasport.hu örömmel ad helyt olyan történeteknek melyek eddig nem kerültek a nagy nyilvánosság elé, vagy már a feledés homályába veszett az idők során. Az új, ezentúl majd minden hétfőn megjelenő sorozatunk ilyen lesz. Elsősorban a sporthoz és Dániához köthető sztorikat mutatunk be, Bendó Zsolt 2017-ben megjelent “Befejezetlen meccsek” című könyvéből.

A szerző a koppenhágai Parken Stadionban.

A”Befejezetlen meccsek” nem sportkönyv.  Életrajzi ihletésű regény. De az írást, az első lapoktól az utolsóig végig kíséri a sport, azon belül a labdarúgás, kézilabda iránti rajongás. A regény írója közel ötven éve él Dániában, igazolt labdarúgó volt, később a Nemzeti Sport és más magyar, szlovákiai magyar lapok tudósítója.  Dolgozott sport tanácsadóként, az ő közreműködésével szerződött Dániába többek között  Siti Eszter, Németh Helga, Bódi Berni, Pálinger Kati, Kovacsicz Móni és az egyetlen férfi játékosként Császár Gábor. Az FCK felkérésére segített Rabóczki Balázsnak az FCK kétszeres dán bajnok kapusának beilleszkedni a csapatba, eligazodni a dán hétköznapokba. A humoros, sokszor mélységesen szomorú történet érdekes olvasmány nemcsak a sportrajongók számára. A szerző hozzájárulásával mi természetesen a sporttal kapcsolatos oldalak között szemezgettünk.

Az első és második rész után a harmadik fejezetet mutatjuk be:

Verebes Józsi volt a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott Koppenhágában a Parkenben.


A válogatott meccsen, ahol megismertem Puskás Öcsit, Verebes Józsi volt a szövetségi kapitány. Megörült nekem, régen ismertük egymást, még abból az időből, amikor az MTK-val bajnokságot nyert. Ott voltam a színházban, ahol a csapattal együtt énekelte Döme Zsolt dalát a „Meglátja mester menni fog” című nótát. Veréb levett a lábamról, ott jöttem rá, hogy mennyire tud hatni az emberekre, milyen remek pszichológus. Az első munkám volt a válogatott mellett, büszke voltam, hogy velük dolgozhatok. Útban a stadion felé, Józsi mellém telepedett a buszon.
– Zsolt, szeretnék kérni tőled valamit – tette a vállamra a kezét. – Szükségünk lenne rád az öltözőben, nekem és a fiúknak is.
Biztos vagyok benne, érezte, hogy nincs nagyobb vágyam annál, hogy ott lehessek a szentélyben, ha már focistaként nem adatott meg az álom. Nem azt mondta, hogy bejöhetsz és húzd meg magad a sarokba, hanem azt, hogy szükség van rám, és ez még nem volt minden.
– Ha pedig a kispadra is leülsz, azt külön megköszönöm – folytatta. – Tudom, fentről jobban látnád a meccset, de nekünk nagy segítséget jelent, ha velünk vagy. Nem túlzás, madarat lehetett volna fogatni velem, pedig a meccset sajnos 3:1-re elveszítettük. Viszont elmondhatom magamról, hogy kispados voltam Dánia ellen a dán nemzeti stadionban, a Parkenben.

részlet a Befejezetlen meccsek című könyvből.

A “Befejezetlen meccsek” című könyv, még korlátozott számban megrendelhető az alábbi e-mail címen: zsoltbendo@hotmail.com.

A következő rész tartalmából:

Otthon, amióta az eszem tudom mindig szidták a focistákat

részlet a Befejezetlen meccsek című könnyből.

Forrás: Bendó Zsolt – Befejezetlen meccsek- című könyve alapján.

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!