KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Veronica Kristiansen nem utazik a VB-re – “ez egy pokoli érzés volt”

Veronica Kristiansen (29) nem épült fel sérüléséből, továbbra is könnyített edzéseket végez, időnként ez a helyzet még depresszióssá is teszi, áll a norvég vg.no újság honlapján.

Veronica Kristiansen lágyék sérülés miatt nem lehet ott Japanban a világbajnokságon. Fotó: Heiko Junge / NTB scanpix

Ez pokoli érzés volt, extrém frusztrációt okozott, hogy nem játszhattam a Bl-döntő óta.-jellemzi az állapotát, a Győr világklasszis játékosa.

A norvég válogatott stábja szerint Európa legjobb klubjában nem vigyáztak eléggé Kristiansenre. Ágyéki fájdalommal szerepelt az EB–n a norvégokkal, majd utána végig a játszotta a szezont a klubcsapatában.

Kommunikációs problémák és különböző filozófiák vannak, de azt nem akarom mondani, hogy hibáztak a klubjában-mondja a válogatott orvosa Anne Froholdt a VG újságnak.

Mindenki úgy néz rám, mint aki szeret játszani és keményen edzeni, most az egyik nap jó a másik rossz-mondja Veroncica

A mjøndaleni válogatott átlövő a világversenyeken egyre fontosabb szerepeket kapott az utóbbi hét évben. A vb-re most nincs esélye-mondta a szövetségi kapitány Thorir Hergeirsson az újságnak.

Most még mindig rehabilitációs edzéseket végez, ami lehet egy, de akár még két hónap is mire visszatérhet-mondta a szövetségi kapitány, aki november 4-én hirdeti ki keretét.

Eldőlt számomra, hogy nem utazok a világbajnokságra , szükségem van még két hónapra, hogy újra tudjak játszani.-mondta az átlövő.

Kristiansen pár hete kortizon injekciót kapott, reméli az majd megszünteti a fájdalmat és utána fog tudni majd játszani. Az első fájdalmak még 2018 áprilisában jelentkeztek, végig játszotta a szezont kisebb nagyobb fájdalmakkal, majd a szezon végeztével három hónapot ki is hagyott.

Ez a sérülés a terhes nőknél és a labdarúgóknál szokott inkább előfordulni, de én egyik sem vagyok, csak arra tudok gondolni, hogy megerőltettem, túlterheltem magam és így gyulladás alakult ki.

Az orvos szerint viszont előfordulhat ez a fajta sérülés az olyan robbanékony kézilabdásokkal is mint Veronica, hiszen évekig a leggyorsabb játékosa volt a válogatottnak, 40 métert 5,02 alatt futotta le.

Nem tudom azt mondani, hogy a kemény meccsek vagy a sok edzés miatt lettem sérült, valószínűleg ennek összessége okozhatta a problémát-mondta a játékos

Ez az első igazi sérülésem, türelmesnek kell lennem. A Japán VB elúszott számomra, de 2020 tartogat nekem Bl-meccseket, Olimpiát és egy hazai rendezésű Európa bajnokságot, szeretnék mind a háromnak részese lenni.-vázolta az elképzeléseit a jövőre nézve Veronica Kristiansen, majd hozzátette, Amandával (Kurtovic) a decemberi edzések között, a karácsonyi hangulatot is szeretnék átélni Győrben.

Várhatóan az új évtől már a pályán is láthatják a szurkolók.

A norvég válogatott november 30-án kezdi meg Kuba ellen a világbajnokságot.

forrás, kiemelt kép : vg.no

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!