KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Zöld utat kapott a profi sport Dániában

Dánia miniszterasszonya Mette Frederiksen péntek este sajtótájékoztatón jelentette be az északi ország megnyitásának második ütemét, amely ezúttal érintette a profi sportot is.

3F Superliga is újra indulhat. Fotó: Superliga.dk

A bejelentés azt jelenti, hogy újra elkezdhetnek a csapatok edzeni, immáron csoportosan is.

A 3F Superliga és a NordicBet Liga (dán másodosztály) csapatai is üdvözlik a kormány döntését.

“Megkönnyebbülhetünk egy kicsit, a bejelentés létfontosságú volt csapatok számára. Nem titok a klubok jelene forgott kockán, bár még gazdaságilag bizonytalan a jövő a klubok üdvözlik a döntést. Igaz egy ideig még szurkolók nélkül kell játszani, de mindenképpen ez előrelépés annak irányában, hogy újra visszatérjen minden a rendes kerékvágásba a dán labdarúgásba”– mondta Claus Thomson a klubokat képviselő szervezet igazgatója.

“Nagyon boldogok vagyunk eddig is minden protokollt, ajánlást figyelembe vettek a csapatok, ez továbbra is így lesz”– idézi az igazgatót a Superliga.dk

Hétfőtől a klubok visszahívták a játékosokat a kényszerszabadságról, ami alatt a dán állam fizetési kompenzációt adott a munkavállaló számára. A klubok felkészülést csak kisebb csoportokban, a megfelelő iránymutatások figyelmébe vételével kezdhették meg.

Jelenleg folynak a tárgyalások a tévétársaságokkal a pontos menetrend kialakítása végett.

Természtesen a dániasport.hu továbbra is jelentkezik majd a fordulókénti tippajánlóval, illetve az összefoglalókkal is.

Innen folytatódik a bajnokság.

[team_standings 3212]

Forrás, kiemelt kép: Superliga.dk