LABDARÚGÁS

3F Superliga, dán bajnokság: Továbbra is élen a SönderjyskE

Péntektől vasárnap estig tartott a 3F Superliga nyolcadik fordulója, amelyben nem maradtak izgalmak nélkül a TV előtt ülő szurkolók. 17 gól és szebbnél szebb jelenetek láthattunk dán bajnokság hétvégi mérkőzésein.

3F Superliga állása a 8. forduló után. Fotó: Superliga.dk
3F Superliga állása a 8. forduló után. Fotó: Superliga.dk

Randers-Aalborg 1-2 (0-1)

Tippajánlónkban bíztunk abban, hogy az Aalborg nem távozik pont nélkül, és ez így is történt.

A vendégek hamar megszerezték a vezetést, majd a második félidőben növelték az előnyüket. Bár az Randers egy tizenegyesből még szépített és az utolsó negyedórában nyomás alatt tartotta a vendég csapatot, nem jártak sikerrel. Az Aalborg ezzel az újabb 2-1-es győzelmével már is a tabella elején található.

Az már csak számunkra hab a tortán, hogy egy magyar edzővel (Fehér Péter) menetel az Aalborg, és már is felvetődik a neve mint végleges edző a csapatnál, legalábbis a tv-szakértők és klub facebook oldalán a szurkolók kívánsága is ez.

A mérkőzés legszebb jelenete a vendégek csapatkapitányához fűződik. Az Ajax Amszterdamot is megjárt dán válogatott Lucas Andersen megmozdulásai igazán élményszámba mentek:

FC Nordsjaelland-Vejle 1-1 (1-1)

Wahidullah Faghir a Vejle 17 (!) éves dán játékosa első bajnoki gólját szerezte, ami pontot jelentett számukra. A hazai csapat csak próbálkozásokig jutott a szervezetten játszó és jól kontrázó vendégek ellen.

Lyngby-Arhus 1-2 (1-1)

Már a második percben megszerezte a hazai csapat a vezetést. A 21 éves saját nevelés Victor Torp a Koppenhága után az Arhusnak is betalált. A vendégek még nem nyertek idegenben ebben a szezonban, ezért mindet elkövettek, hogy megszakadjon ez a rossz sorozat. Az hazai csapat kapusa Thomas Mikkelsen azonban úgy gondolta itt az ideje nekik is mérkőzést nyerni. Ez az 50. percig sikerült is neki, mármint megőrizni-e a kapuját kapott gól nélkül. A 89. percben az izlandi Jon Dagur Thorsteinsson is gólt rúgott és ekkor már biztossá vált, továbbra is utolsó a 3F Superligában a Lyngby.

A mérkőzés XG-számai is azt mutatják, hogy nem volt véletlen az Arhus győzelme: Lyngby 0.3-Arhus 3.3

Bröndby- Odense 3-1 (1-0)

Mind a két oldalon egy-egy kapus bravúrral kezdtek a csapatok a mérkőzés elején. Egy szép hazai támadás végén a 20. percben, a paraguayi védő Riveros Galeano lövése talált utat a friss A-válogatott meghívóval rendelkező Oliver Christensen kapujába. Sajnálatos módon a második félidőben megsérült, hordágyon vitték le a pályáról. Minden bizonnyal ki kell hagynia a jövő heti Paragauy-Argentina VB-selejtező mérkőzést.

A második félidő újabb sárga-kék góllal kezdődött, ekkor a Pavlovic volt eredményes, majd az 55.percben a forduló gólját szerző dán U-21-es válogatott Jesper Lindstrom lőtt hatalmas gólt. Még szépítésre futotta az Odense erejéből a végén, de vasárnap este ennél több nekik nem jutott a Bröndby stadionjában.

Az új vendégmez szebb játékot érdemel az Odensétől:

FC Midtjylland-FC Koppenhága 4-0 (2-0)

A 3F Superliga rangadója szokott lenni ez a párosítás, de a tabella most nem igazolja ezt az állítást és az eredmény sem. A koronavírussal fertőzött két játékosa nélkül felálló vendégek új edzővel érkeztek Herningbe.

Az biztos, hogy Jess Thorup nem ilyen bajnoki debütálásra számított a vendégek kispadján. A hazai csapatnál ráadásul az a Brian Priske ült, aki segítője volt Thorupnak az FC Midtjylandnál pár évvel ezelőtt.

A tanítvány leckét adott a tanárnak: sima hazai győzelem, ahol az FCK védelme egyenlőre nem a legerősebb láncszem a koppenhágai gépezetben.

Itt is beszédes a mérkőzés XG mutatója: 2.9-0.2 a hazaiak javára.

Horsens-Sönderjyske

A dán bajnokság listavezetője meglepetésre a SönderjyskE, akik tudatosan átadták a kezdeményezést az első félidőben a Horsensnek. A hazaiak néhány kisebb-nagyobb helyzetet tudtak csak kialakítani, egy szögletük a sok közül viszont nem járt sikerrel, mert a vendég csapat kontrája eredményesnek bizonyult és már is vezettek a feketében játszó vendégek.

A második félidőben két újabb gól szerzett a Sönderjykse, Alexander Bah egy kipattanót zúdított a hálóba majd egy gól passzt is adott a Superliga októberi legjobbjának az amerikai Haji Wrightnak, aki ezzel már hat gólos és vezeti a dán bajnokság góllövőlistáját.

Haji Wright a dán bajnokság: a 3F Superliga októberi legjobbja Fotó: Superliga.dk
Haji Wright a dán bajnokság: a 3F Superliga októberi legjobbja Fotó: Superliga.dk

Kiemelt kép: Superliga.dk