KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: újraírta a történelmet a Silkeborg

Az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság a negyedik fordulójával folytatódik, és nagy kérdés, hogy az újonc Silkeborg három 0-0-s döntetlen után mire lesz képes.

A 3F Superliga 4. fordulójának párosítása. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga 4. fordulójának párosítása. Fotó: Superliga.dk
PÉNTEK
18.30:
Silkeborg – Viborg

Újraírta a dán futball történetét a Silkeborg IF csapata, amely első három mérkőzésén nem kapott, de nem is szerzett gólt – a statisztikusok szerint ilyen még nem történt korábban az élvonalban.

Pénteken a másik újonc Viborg látogat a JYSK Parkba, ami jó hír, hogy a felek között az elmúlt 12 évben mindössze kétszer fordult elő a 0-0-s eredmény. De mi van, ha most lesz a harmadik ilyen alkalom?

Tavaly a második ligában négyszer is találkoztak egymással, a Silkeborg hazai pályán októberben 2-1-re kikapott, majd idén áprilisban 2-0-ra győzött, míg a Viborg pályaválasztóként egy novemberi 1-0-s sikert és egy májusi 3-3-as döntetlent tudott felmutatni.

Tippünk: X

20.30: Midtjylland – Vejle

Ez a párharc a statisztikák alapján lefutottnak tűnik, a vendégek ugyanis még sohasem tudták legyőzni a riválist az élvonalban.

A herningi csapat a szezont egy OB elleni hazai 2-1-es vereséggel nyitotta, majd idegenben legyőzte az AaB (0-1) és a Viborg (0-2) csapatát, és feljött a tabella második helyére.

Ami rossz hír, hogy Henrik Dalsgaard, Daniel Höegh, Pione Sisto, Nicolas Madsen, Mikael Anderson koronavírusosak, ők már a PSV elleni hét közi BL-mérkőzést is kihagyták. Juninho sem egészséges, Sory Kaba, Jens-Lys Cajus és Gustav Isaksen pedig sérült.

A Vejle két vereséggel nyitott, előbb otthon a Randers verte el 2-0-ra, majd a SønderjyskE otthonában szenvedett 1-0-s vereséget. Egy hete aztán a Bröndby elleni váratlanul 2-2-es döntetlenre végzett.

Meglepődnénk, ha most is összejönne a pontszerzés.

Tippünk: 1

VASÁRNAP
14.00:
Randers – SönderjyskE

Nagyszerűen kezdte az idényt a Randers csapata, amely a Vejle és az AGF idegenbeli legyőzése mellett otthon 1-1-re végzett az OB-vel, és hét pontjával a bajnokság élén áll.

Thomas Thomasberg örülhet, hogy nincs sérültje és eltiltottja, de bánkódhat is, a héten ugyanis eladták a Bröndbynek az egyik legjobb játékosát, Mathias Grevét, aki az első három fordulóban gólt szerzett és két gólpasszt is jegyzett.

A SönderjyskE élén a korábbi MTK-edző, Michael Boris elszenvedte első vereségét, a csapat a Silkeborg ellen 0-0, majd a Vejle 1-0-s legyőzése után hétfőn hazai pályán kapott ki 2-0-ra a Nordsjaellandtól.

Tippünk: 1

16.00: FC Köbenhavn – Bröndby

35 ezer nézőt várnak a Parken Stadionba, ahol vasárnap két koppenhágai klub, az FCK és a Bröndby csap össze.

Dán fogadóirodák szerint nagyon ritkán fordul elő, amikor ebben a párosításban ennyire egyértelmű a helyzet: mindenhol az FCK-t tartják egyértelmű favoritnak.

A hazaiak az AaB (2-2) és a Silkeborg (0-0) elleni döntetlenek után 2-0-ra nyert Odensében, így ötpontos, a címvédő Bröndby azonban csak három ikszet hozott eddig, így a 8. helyen szerénykedik.

Tippünk: X, 1

18.00: AaB – AGF

Szebb napokat is megélt már a két csapat, amely három forduló után egyaránt nyeretlenül, két ponttal az alsóházban szerénykedik.

A felek legutóbb május 28-án éppen döntetlent játszottak egymással, de az speciális mérkőzés volt, egy playoff a Konferencia Ligában való indulásért, és végül az AGF győzött tizenegyesekkel 3-1-re. (Más kérdés, hogy az első párharcban ki is esett északír ellenfelével szemben).

A hazaiak 201 perce gólképtelenek, az első meccsen Kasper Kusk és Louka Prip még betalált az FCK hálójába, az utóbbi két meccsen azonban már nem született aalborgi találat.

Rufo és Lucas Andersen mellett Jakob Ahlmann a hétvégi fordulóban, Kasper Kusk és Anders Hagelskjaer pedig a szerdai edzésen sérült meg, de Magnus Christensen sem egészséges.

A vendégeknél a csapatkapitány Niklas Backman és Patrick Mortensen hiányzik majd.

Tippünk: 1, X

HÉTFŐ
19.00:
Nordsjaelland – OB

A két csapat úgy vágott neki a szezonnak, hogy a rájátszást a 3F Superliga felsőházban szeretnék majd megkezdeni. Egyelőre jó úton járnak, egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy verséggel. négy ponttal ott vannak az élmezőnyben. De ki bírja tartani a lépést?

A hazaiaknál a ghánai Abu Francis az eltiltását tölti, helyettese Simon Adingra lehet, aki legutóbb beállt és gólt szerzett a SönderjyskE ellen. Tochi Chukwuani és Jonathan Amon sérült.

Az OB csapatában Mikkel Hyllegaard sérült, de Jeppe Tverskov (aki legutóbb már kispados volt) ismét bevethető.

Tippünk: 1