KIEMELT HÍRLABDARÚGÁS

3F Superliga: véget ért az alapszakasz a dán labdarúgó bajnokságban

Vasárnap délután egy időben rendezték meg a 3F Superliga alapszakaszának utolsó fordulóját, ahol kialakult a felső és az alsóház mezőnye.

A norvég tinédzser (16 éves) Andreas Schjelderup (32-es) góljaival jutott az FC Nordsjaelland a felsőházba. Fotó: Superliga.dk
A norvég tinédzser (16 éves) Andreas Schjelderup (32-es) góljaival jutott az FC Nordsjaelland a felsőházba. Fotó: Superliga.dk

Horsens – Lyngby 1-2 (0-2)

Az utolsó hely elkerüléséért folytatott harcban már most egy nagy lépést tett a Lyngby azzal, hogy nyerni tudott a Horsensnél.

Aalborg – Odense 0-2 (0-1)

Egy hazai győzelemmel az Aalborg felsőházban folytathatta volna a bajnokságot. A vendégek két kontrája utat talált a hazai csapat kapujába és ezzel pontszámban utolérték a riválisukat.

Nordsjaelland – Sönderjyke 1-2 (0-2)

Egy tizenhat éves norvég játékos, Alexander Schjielderup két góljával biztosította be az FCN hatodik helyét a 3F Superligában. A vendégek mindent megpróbáltak az egyenlítésért de nem jártak sikerrel. Ezzel az eredménnyel most először kerültek a hatodik helynél rosszabb pozícióban a bajnokságban.

Randers – FC Koppenhága 2-1 (1-1)

A 3F Superliga meglepetés csapata a Randers és ezt vasárnap is bizonyította az FC Koppenhága ellen. A vendégek ezzel a vereséggel nagyon messzire kerültek a bajnoki címtől.

Bröndby – Arhus 1-1 (1-1)

A hazai csapattól Uhre újra betalált, de most gólja nem ért győzelmet. A Bröndby megnyerte az alapszakaszt amire a legvérmesebb sárga-kék szurkolók sem számítotak.

FC Midjylland – Vejle 5-0 (2-0)

1-0 nullás hazai vezetésnél tíz emberre fogyatkoztak a vendégek, amit jól használt ki a bajnoki cím védő herningi csapat.

A 3F Superliga állása az alapszakasz után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása az alapszakasz után. Fotó: Superliga.dk

A 3F Superliga a válogatott szünet után áprilisban folytatódik majd. A csapatok tovább viszik pontjaikat, de a tabella két részre oszlik. Az 1-6 helyezettjei a felsőházban az érmekért küzdenek tovább, a tabella 6-12. helyezettjei az utolsó két hely elkerüléséért harcolnak majd. Az alsóház élén végző csapatnak még lesz esélye az Európa Ligás helyért játszani, akkor majd a tabella negyedik helyezettjével, egy mérkőzés keretében dönthetik el az utolsó nemzetközi-kupás helyet.