KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga: végre nyert az FCK, pontot vesztett az FC Midtjylland

Péntektől vasárnap estig tartott a 3F Superliga 4. fordulója, ahol hat mérkőzésen 19 gól született.

3F Superliga 4.fordulójának eredményei. Fotó: Superliga.dk
3F Superliga 4.fordulójának eredményei. Fotó: Superliga.dk

Nincs már pont nélkül egy csapat sem a dán Superligában.

Randers FC- Bröndby 1-2 (0-1)

Folytatta hibátlan sorozatát a megfiatalított Bröndby a Randers ellen is. Senki, talán még maguk sem gondolták volna, hogy 4 forduló után a 12 ponttal vezetik majd a Superligát. A péntek esti mérkőzésen is bizonyították, hogy ott lehetnek az élmezőnyben a bajnokság végén.

Lyngby-Sönderjyske 2-2 (1-1)

Kétszer vezettek a vendégek, de a hajrában egy szögletből ki tudtak egyenlíteni a hazaiak. Igazságos döntetlen egy olyan mérkőzésen, ahol mind a két csapatnak hiányérzete volt a mérkőzés után.

Odense-Vejle 0-1 (0-0)

A tippajánlónkban arra számítottunk, hogy ponttal távozik a Vejle, akik eddig a pozitív meglepetések táborát erősítik a bajnokságban. Aztán, hogy ez nem egy pont lett, hanem három, arról a hazai csapat, a 3F Superliga góllövőlista vezetője gondoskodott. Jabali a 22 percben megrúgta ellenfelét amiért piros lapot kapott (és eltiltást), innen már a jól játszó vendégeknek csak idő kérdése volt mikor szerzik meg a győztes gólt. A 86. percben ez meg is történt ezzel a Vejle harmadik tabellán.

Aalborg-Arhus 1-1 (0-1)

A két csapat mérkőzése mindig rangadónak számít a Superligában. Most sem kellett annak a 400 nézőnek csalódnia, akik kilátogathattak a stadionba. A vezetést a vendégek szerezték meg egy tizenegyesből, és növelhették volna is az előnyüket, ha egy kicsit pontosabbak. Aalborg megtett mindent az egyenlítésért, ami sikerült is majd a hajrában a szezon egyik legnagyobb helyzetét hagyták ki. Ha gól lett volna a labdaszedő fiú is sorba állhatott volna a győztes prémiumért, hogy miért a twitteren megtekinthető:

AC Horsens- FC Midjylland 2-2 (2-2)

Megszerezte az első pontját a Horsens, még pedig úgy, hogy 2-0-ás hátrányban voltak a mérkőzés elején. Hamar kiegyenlítettek a Bajnokok Ligájába jutó FC Midtjylland ellen, akik ha idegenben mennek nem igazán találják meg formájukat.

FC Koppenhága-FC Nordsjaelland 3-2 (2-1)

Nagy kérdés volt a kupakudarc után, hogyan áll talpra a FC Koppenhága. A győzelembe kell meneküljenek, nincs más esélyük ezt fogalmazta meg az edzőjük Stale Solbakken. A vasárnap esti rangadón kétszer egyenlített a vendég csapat, de harmadjára már nem sikerült nekik, így a 3F Superliga 4. fordulójában megszerezte első győzelmét az FCK.

3F Superliga 4. fordulójának állása Fotó : Superliga. dk
3F Superliga 4. fordulójának állása Fotó : Superliga. dk

Kiemelt kép: Superliga.dk