KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Groot : Ha van húsz százalék esélyünk Győrben, akkor azt szeretnénk kihasználni

Interjút adott honlapunknak a volt Győri Audi KC holland játékosa Nycke Groot, aki szombaton először tér vissza legnagyobb klub sikereinek színhelyére.

Hétvégén újra magyar-dán kézilabda csemegét láthatnak a sportág szerelmesei, két mérkőzés is igen érdekesnek ígérkezik. A FTC női csapata Esbjergben vendégszerepel vasárnap délután, egy nappal korábban pedig az Odense látogat a Győr Arénába.
Az utóbbi mérkőzésnek érdekessége természetesen Nycke Groot vendégjátéka lesz, erről a meccsről is kérdeztük az odensei csapat irányítóját
.

Nycke Groot az Odense csapatával tér vissza Győrbe. Fotó Henning Bagger Ritzau Scanpix
Nycke Groot az Odense csapatával tér vissza Győrbe. Fotó Henning Bagger Ritzau Scanpix
Interjú Nycke Groottal

Először is szeretném megkérdezni, hogy vagy? Jól érzed magad Odensében?

Köszönöm, jól érzem magam itt. Bár azt érzem, hogy a testem öregszik és ezért vigyáznom kell rá, de összességében jól vagyok. Boldog vagyok Odensében, nagyon kellemes hely közel a tengerpart, sok a zöld övezet, egészen kiváló város.

Hiányzik Magyarország?

A hazai Bajnokok Ligája-meccsek igen, nagyon jó hangulat volt mindig a csarnokban, a szurkolók pedig fantasztikusak. Igazán jók voltak azok a meccsek. Hiányzik néhány volt csapattárs, a klub dolgozói, a csapat körüli emberek.

Nagyon várom már, boldog vagyok, hogy visszatérhetek.

Először lépsz pályára, amióta elhagytad Győrt, ahol a legnagyobb klubsikereidet élhetted át pályafutásod során. Milyen érzéssel várod a mérkőzést?

Nagyon várom már, boldog vagyok, hogy visszatérhetek. Bár a hazai csapatot legyőzni nagy kihívás lesz, de igazán jó lesz pályára lépni. Azt gondolom, hogy a koronavírus miatt nem lesz tele a csarnok. Ez kicsit bosszantó is, mert szerettem volna, ha minden játékosunk átérezhetné azt,
amiben nekem volt részem, a telteházas meccsek hangulatát.

Ami a mérkőzést illeti, jó formában érkeztek Győrbe, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is megnyertétek az utóbbi mérkőzéseitek. Mit vársz a szombati meccstől?

Ahogy említettem is igazán nagy kihívás előtt állunk. Tudom, az ETO milyen erős tud lenni hazai pályán. Ez az érzés, a szurkolók támogatása most a játékosokkal lesz, ezért nehéz és kemény mérkőzés vár ránk.

Ahogy mondtad ismered jól a Győrt, tudtok meglepetést okozni ?

Sosem tudhatod, mi történik a kézilabdában, ha van húsz százalék esélyünk, akkor azt szeretnénk kihasználni és nyerni. Mindig győzni akarok, nem lesz ez most sem másként.

Mi a célkitűzésetek a Bajnok Ligájában ?

Azt gondolom, most még nehéz ezt megmondani, annak ellenére, hogy jól kezdtünk. Ha tudjuk tartani a formánkat, akkor a csoportmeccsek végén benne lehetünk a négyben.

Egy lezárt fejezett a válogatott

Lemondtad a válogatottságot, és nélküled lett világbajnok Hollandia decemberben, Japánban. Mit éreztél akkor, hiszen te is közel voltál már az aranyéremhez ?

Kettős érzések kavarogtak bennem, nagyon boldog voltam, hogy a lányok nyerni tudtak, de a másik oldalon viszont eszembe jutott, miért nem akkor sikerült, amikor én is ott voltam. De lemondtam a válogatottságot és nagyon büszke vagyok arra, amit a lányokkal közösen átéltünk a válogatottban. Az, hogy ez nem aranyérem lett akkor, számomra nem bír nagy jelentőséggel.

Az olimpiát viszont egy évvel elhalasztották, az irányító poszton két játékos is súlyosan megsérült, nem gondolkoztál azon, hogy itt az ideje a visszatérésnek, akár már most az Eb-re?

Természetesen nagyon sajnálom, ami történt Es’-szel (Estavana Polman) és Delailával (Delaila Amega), ez nagy veszteség a csapat számára. Gondolkoztam rajta, hogy tudnék segíteni nekik, de számomra a válogatottság egy lezárt fejezet.

Groot csapatára az Odensere és az Esbjergre is vár még egy-egy szerda esti mérkőzés a bajnokságban, ahol az előbbi csapat Skandeborgba az utóbbi Ikastba látogat egy igazi rangadóra a Herning-Ikast ellen.

A Bajnokok Ligája magyar-dán párharcait, szombaton 18 órától Győrből és vasárnap 14 órától Esbjerből láthatják a Sport1 Tv-nézői.

1. Odense Håndbold330092 : 69236
2. Brest Bretagne Handball321094 : 75195
3. CSKA321082 : 69135
4. Győri Audi ETO KC312095 : 80154
5. HC Podravka Vegeta310282 : 95-132
6. BV Borussia 09 Dortmund310282 : 98-162
7. Buducnost300369 : 84-150
8. SCM Ramnicu Valcea300362 : 88-260
A “B” csoport állása három forduló után.

Kapcsolódó cikk:

Kimelet kép: Henning Bagger Ritzau Scanpix