KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Anne Mette Hansen lett a dán válogatott ostora

A tavalyi, csalódást jelentő Európa-bajnoki szerepléshez képest sokat fejlődött a dán női kézilabda-válogatott, amely az ausztrálok kötelező legyőzése után hátrányról felállva szerzett pontot Dél-Korea ellen.
Az ázsiaiak a félidőben 13-10-re vezettek, a második félidő elején négy is volt az előnyük, de Dánia innen fordítva szinte végig vezetett az utolsó húsz percben, de be kellett érnie a 26-26-os döntetlennel.

Anne Mette Hansen akinek feladata a válogatottban, hogy ostorozza a társait. Fotó: Bo Amstrup / Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Klavs Bruun Jørgensen szövetségi kapitány azonban elégedett volt a látottakkal, és nem véletlen, hogy tanítványai ilyen jól küzdöttek. A dán TV2 szerint ez annak köszönhető, hogy a játékosokkal Anders Bendixen sportpszichológus foglalkozott, több megbeszélést is folytatott velük annak érdekében, hogy a kisugárzásuk jobb legyen a pályán.
Mindenkinek tisztában kell lennie saját magával, azzal, kicsoda és ki akar lenni és ez számára és az ellenfeleknek is egyértelműnek kell legyen.” – magyarázta. “A tavalyi Európa bajnokságon a csapat túl alacsony szinten volt, és a játékosok nem találtak megoldást akkor, amikor nehéz helyzetbe kerültek.

Nekem kell a bemelegítésnél felrázni a többieket

Anne Mette Hansen a dán válogatott kézilabdázója.


Nagyon keményen dolgoztunk annak érdekében, hogy tudjuk, mit csináljunk, amikor rosszul állunk” – nyilatkozta az Ikast beállósa, Sarah Iversen.
„Tavaly sokat tanultunk arról, hogy mit nem szabad tennünk. Beszéltünk a csapatban betöltött szerepekről és arról, hogy ki az, akinek ostoroznia kellene a csapatot. Többek között nekem kell segítenem a hangulaton” – mondta a Győri Audi ETO KC játékosa, Anne Mette Hansen.
De a feladat sokkal több, mint a csapattársak felrázása a mérkőzés előtti bemelegítés során.
Mindig a kézilabdáról beszélünk, még akkor is, amikor a meccs napján reggelizünk. De azt hiszem, ez számomra természetes. Legalább megpróbálom megmutatni a hozzáállásom, ezért lehet, hogy nekem könnyebb ostornak lennemÉn mondom azt: – “figyelj, csináld így és így…” – tette hozzá.
A játékosok és az edzők közötti kommunikáció is javult, és a válogatottban mindenki abban bízik, ez a nézők, szurkolók számára is nyilvánvalóvá válik.
Megegyeztünk abban, hogy kemények lehetünk egymással és magasabb követelményeket támaszthatunk, miközben tudjuk, hogy a legjobbat akarjuk. Minél több bizalommal bírok, annál többet tudok adni. Például az időkéréseknél” – mondta Klavs Bruun Jørgensen

forrás: TV2Sport.dk

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!