KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Amatőr csapatból profi szerződésre vágyik-interjú Bódi Balázzsal

Folytatjuk a Dániában sportoló sportolók bemutatását, hiszen honlapunk a dániasport.hu elkötelezett az iránt, hogy bemutasson olyan jelenlegi játékosokat, edzőket vagy volt sportolókat, akik a magyar sportszerető közönség látókörén kívülre kerültek.

Ezúttal egy tehetséges amatőr focistát mutatunk be, aki munka miatt került ki Dániába. Az ország váltás nem jelentette számara azt, hogy felhagy a focival, sőt a karrierje talán most vesz egy éles fordulatot…

Bódi Balázs a FC Koppenhága fiók csapatának edzésén.

Ismerjék meg a 26 éves Bódi Balázst az KB-Boldklub labdarúgóját.

Idén márciusban kaptunk feleségemmel egy munka lehetőséget Dániában. Amikor kiköltöztünk megfordult a fejemben, hogy mi lesz a a focival? 8 éves korom óta az életem részévé vált a labdarúgás, bár sok csalódás ért otthon nem szerettem volna abbahagyni, hiszen nagyon szeretem ezt a játékot– kezdte Balázs a beszélgetést…ezért a dán 3.ligás Frederikssund IK csapatánál jelentkeztem és néhány közös edzés után le is igazoltak.

Jelenlegi csapatod a dán bajnok a 3F Superliga címvédőjének fiók csapata ide, hogy kerültél ?

Bronshojbe költöztem, legközelebb ez a klub volt hozzánk és felkerestem őket, nagyon kedvesen fogadtak.

– Milyen az amatőr labdarúgás Dániában mi a legjellemzőbb rá?

Ahogy én tapasztaltam, jó körülmények között lehet a labdarúgásra koncentrálni munka után. Sok pályával rendelkeznek a klubbok, így kisebb edzőközpontokra hasonlítanak. Magukat állandóan képző edzők dolgoznak a csapatoknál, akik munka után vezetik a csapatok edzéséit. A klubok tagjai éves tagságidíjat fizetnek, emellett a klub a helyi szponzoroktól számíthat bevételre illetve a pályák karbantartásáért az önkormányzatok felelnek.

Küzdj az álmodért

üzeni Bódi Balázs, aki sosem adja fel…

-Azt mondtad otthon az NBIII-ban is játszottál, itt milyen színvonalon sikerült csapatod találnod ?

Serie 1-ben a szerepel a csapatom, azt hiszem ez megfelelhet az otthoni NBIII-nak, de megye 1-nek biztosan. Érdekes, hogy sok csapatunk van, akik alacsonyabb osztályban indulnak, sokszor volt, hogy a csapatunkból többen is visszajártak hozzájuk, így mindenki megfelelő játékidőt kapott.

Sikeresnek érzed ezt a félévet amit itt töltöttél Dániában, mert úgy tudom megint ország váltásra készülsz?

Igen abszolút fel tudtam építeni a karrierem itt újra. Sokat edzettem külön is, emellett egy pozitív közegbe kerültem, ami újra boldoggá tett és motiváltá. Nagy küzdőnek tartom magam, sosem adom fel, pedig voltak olyan időszakok otthon, hogy ez is megfordult a fejemben. Ezért mindig is hálás leszek a dán focinak. Jól tudod, próbajátékra megyek az ukrán 1. ligában szereplő Prykarpattia csapatához januárban. Ha sikerülne aláírnom egy profi szerződést, ami számomra egy igazi előrelepés lenne a karrieremben, nagyon boldog lennék, egy álmom válna valóra.

-Miért pont Ukrajna?

Egy ismeretségen keresztül jött a lehetőség és mivel feleségem ukrán, így fontos számomra az is, hogy megismerjem jobban az ő kultúrájukat is.