KÉZILABDA

Budapesten debütálhat az új kézilabdaszabály

A férfi világbajnokság utolsó hétvégéje alkalmából szombaton, Stockholmban ülésezett az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága, idén először ült össze, azonban máris hozott egy kulcsfontosságú döntést. Jöhet az új kézilabdaszabály az edzők challenge

Nikolaj Jacobsennek és az edzők lesz lehetősége challenget használni a jövőben. Fotó: Adam Warzawa / Ritzau Scanpix
Nikolaj Jacobsennek és az edzők lesz lehetősége challenget használni a jövőben. Fotó, Kiemelt kép: Adam Warzawa / Ritzau Scanpix
Pár hónap és itt az új kézilabdaszabály

A bizottság ugyanis sajtóközleményében bejelentette, hogy hamarosan bevezetik az edzői challenge lehetőségét. Ennek lényege, hogy az EHF égisze alatt rendezett, videós visszajátszással rendelkező mérkőzéseken az edzők egy alkalommal megtámadhatják a játékvezetői döntést, és kérhetik, hogy a bírók nézzék vissza a vitatott szituációt.

Az ötletet a továbbiakban a játékvezetői bizottságnak és a versenybizottságnak is bemutatják a február 23-24-én, majd március közepén rendezendő tanácskozásokon, és amennyiben másfél hónap múlva teljes mértékben jóváhagyják a koncepciót, úgy challenge-et a Bajnokok Ligája két négyes döntőjében (először éppen Budapesten!) már ki is próbálják élesben.

A női Final Fournak az MVM Dome június 3-4-én ad otthont, míg a férfi négyes döntőt hagyományoknak megfelelően a kölni LANXESS Arenában rendezik június 17-18-án.

Kapcsolódó tartalom: