KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Eriksen tudja, miért omlott össze tavaly, de nem árulja el

Az orvosok kiderítették, hogy a tavaly június 12-i, Finnország elleni Európa-bajnoki mérkőzésen miért állt le Christian Eriksen szíve, azonban a dán labdarúgó-válogatott sztárja nem akarja megosztani a nyilvánossággal az információt.

Christian Eriksen mosolyogva nyilatkozott az újságíróknak. Fotó: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Christian Eriksen mosolyogva nyilatkozott az újságíróknak. Fotó: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

„Nem gondolok arra, hogy mi romlott el bennem, mert feltételezem, hogy nem fog megismétlődni. Tudom, hogy mi volt az oka, de ez most nem számít. Zöld utat kaptam, minden rendben van, minden kitisztult, tetőtől talpig megvizsgáltak. Most teljes mértékben a jövőre koncentrálok”nyilatkozta a válogatott marbellai edzőtáborában.

„Leginkább azon gondolkodom, hogy miért pont velem történt, de futballistaként és családapaként is továbbléptem.”

Eriksen a finnek elleni, koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén összeesett a pályán, életét a csapattársak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megmenteni. A középpályást defibrillátor ral élesztették újra, majd hat napot kórházban töltött, ahol szívritmus-szabályozót kapott. Mivel ilyen szerkezettel Olaszországban nem léphet pályára, klubja, az Inter decemberben felbontotta a szerződését.

A 109-szeres válogatott játékos jelenleg a Brentfordban futballozik, és szeretne ott lenni a novemberi, katari világbajnokságon. A dánok friss keretében helyet is kapott, így szombaton, Amszterdamban Hollandia, majd március 29-én, kedden, hazai környezetben, Szerbia ellen is pályára léphet.

Utóbbi mérkőzés érdekessége, hogy azt a tragédia helyszínén, a koppenhágai Parken Stadionban rendezik.

„Mindenre emlékszem, kivéve arra az öt percre, amikor a földön feküdtem” – mondta, majd köszönet mondott minden támogatásért, amit akkor és azóta is kapott.

„Nagyon örültem minden üzenetnek, ajándéknak és virágnak. Annak is, ha az utcán rám köszöntek, vagy ha e-mailt küldtek. Nagy támogatást éreztem az emberek részéről” – mondja Eriksen.

Bár a válogatott a Szerbia elleni meccset megelőzően nem edz a Parkenben, de Eriksen lehet, hogy bemegy oda. Azt mondja, különleges élmény lesz, de pozitívan várja a mérkőzést.

„Majd azt a területet elkerülöm, ahol összeestem és akkor nem leszek ideges” – viccelődött.

„Az nem számít, hogy előtte van egy meccsünk Amszterdamban, legalább a tévében is láthatnak az emberek és megnyugodhatnak.”

Sokan emlékeznek arra, hogy Eriksen párját Sabrina Kvist Jensenent a pálya szélén próbálta nyugtatni Simon Kjaer és Kasper Schmeichel, a család még nem tudja ott lesznek-e a Parkenben kedden este.

Nekünk családként kell ezt feldolgoznunk, és Sabrinának is a maga módján kell ezt kezelnie, és el kell döntenie, hogy ott szeretne-e lenni. Azt kell választania, amit a legjobbnak gondol, és én minden döntését támogatom és megértem ha nem akar ott lenni a Parkenben” – mondta a labdarúgó.

A Hollandia-Dánia (szombat, 20.45) mérkőzésen pályára lépő játékosok mezét licitáláson lehet majd megvásárolni és a befolyt összeget az UNICEF-nek ajánlják fel, akik majd Ukrajnát segítik a befolyt összegből.

Kapcsolódó tartalom:

Kiemelt kép: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix