KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBBUTÁNPÓTLÁS

FC Koppenhága egy magyar toptehetséget igazolt

Újabb magyar fiatal labdarúgó csatlakozott a dán bajnok FC Koppenhága utánpótlásához: Szűcs Tamás június 30-án hároméves szerződést írt alá a csapattal. A Budapest Honvédtól igazolt 17 éves játékos bemutatásakor nem fukarkodtak a dicsérő jelzőkkel a klub honlapján.

Mikkel Köhler és Szűcs Tamás. Fotó: FC Koppenhága
Mikkel Köhler és Szűcs Tamás. Fotó: FC Koppenhága
Egy nemzetközi toptehetség

Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan játékos csatlakozott hozzánk, mint Tamás, akit több klub is szeretett volna leigazolni. Ő korosztályának nemzetközi toptehetsége, akire az európai utánpótlás-válogatott mérkőzéseken figyeltünk fel. Szűcs Tamás vezéregyénisége a magyar utánpótlás-csapatának, már belekóstolt a felnőtt labdarúgásba, és már készen áll a következő nagy lépésre, itt velünk Koppenhágában“- mondta Mikkel Köhler az FC Koppenhága utánpótlás-vezetője.

Szűcs Tamás egy olyan U17-es játékos, akinek már sok utánpótlás-válogatott mérkőzés és több gól is szerepel az önéletrajzában. Valamint a felnőttek között is debütált már a magyar élvonalban.

„Tamás támadó középpályás, aki gólok és gólpasszok létrehozásában jeleskedik. Ezzel együtt kemény munkát és gyorsaságot is hoz magával. Nagyon technikás játékos, különösen a jobb lábával remekel. Egy ambiciózus és mentálisan erős futballista, aki minden nap azon dolgozik, hogy jobb legyen és ebben mi nagy fejlődési potenciált látunk. Reméljük, hamarosan láthatjuk őt fehér mezben.” – mondta Mikkel Köhler.

“Számomra ez egy álom”

“Ez egy nagy lépés számomra. Büszke vagyok arra, hogy ekkora klubhoz kerültem. Az egész koncepció nagyon vonzó számomra mind a pályán, mind azon kívül. Ez egy olyan klub, amely rajta tartja a szemét a tehetségeken, és nem fél esélyt adni nekik, így ez egy nekem való hely. Tudom, hogy nagyon kemény munka vár rám nap mint nap, de hihetetlenül boldog vagyok. Számomra ez egy álom, hogy az FCK játékosává válhattam” – mondta Szűcs Tamás.

Tervek szerint Tamás az U-19-es csapatban fog játszani a nyári szünet után.

Név: Szűcs Tamás
Nemzetiség: Magyar
Születési idő: 2005. január 16.
Poszt: Középpálya
Korábbi klubbok: Budapest Honvéd FC, Hajdúszobozlói SE, Hajdúbözörményi SE

Szerző: Gál Sándor / Dániasport.hu

Kapcsolódó Tartalom: