KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Kari Brattset pénteken visszatérhet a pályára

November elsején adott életet gyermekének Kari Brattset Dale, a Győri Audi ETO KC norvég beállósa, a 32 éves, olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok játékos néhány hét edzés után pénteken ismét pályára léphet.

Kari Brattset Dale Fotó/ Kiemelt kép Nász Nikolett
Kari Brattset Dale Fotó/ Kiemelt kép Nász Nikolett

A játékossal a Vg.no portál készített interjút, amelyben elmondta, a terhesség előtt és után is voltak problémái, de úgy tűnik, a kismedencei ízületi fájdalom már a múlté és 11 hónap után készen áll a visszatérésre.

„Türelem próbája volt ez az időszak. Fejben készen álltam arra, hogy többet tegyek, de a testem azt mondta, hogy egy kicsit lassabban kell dolgoznom. Az volt a legnagyobb kihívás, hogy ne kezdjük túl korán” – mondta.

„A terhesség alatt és utána is voltak problémáim a medencecsontommal, eltartott egy ideig, amíg megszabadultam a hónapok óta tartó fájdalomtól és kellemetlenségtől és újra hozzászoktam a kézilabda okozta stresszhez. Időbe telt, de most már tényleg egyre közelebb a visszatérés.”

Brattset tavaly április 14-én játszott legutóbb kézilabda-mérkőzést, azon hónap végén a terhesség híre.

„Nagyon kellemes volt a gyerekvállalás, boldog vagyok, hogy anya lehetek. Ez csodálatos” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy Nils már hozzászokott a meccsekhez, hiszen az ölében végigült/aludt néhányat az Audi Arénában.

Harmadik hete edz ismét a csapattal, és pénteken valószínűleg visszatér a pályára a magyar bajnokság utolsó helyezettje, a NEKA ellen.

„Ha minden jól megy, akkor újra játszhatok, ez a terv” – erősítette meg. „Nagyon várom, hogy elkezdhessem. Most egy kicsit türelmetlen vagyok, szívesen játszottam volna már egy kicsit korábban is.”

Abban bízik, hogy még hozzájárulhat idén a Győri ETO sikeres szezonjához: a Bajnokok Ligájában és nem utolsósorban a magyar bajnokságban. Április 1-jén az ősellenség, az FTC ellen vár csapatára döntő csata a bajnoki aranyért.

„Nem tudom, milyen gyorsan fogok szintet lépni, valószínűleg eltart egy ideig. De amit tudok, megteszek” – ígérte.

Norvégia mindössze négy nappal a szülése után játszotta a nyitómeccset a tavalyi Eb-n, a következő világversenyen, a decemberi világbajnokságon azonban már szeretne ott lenni a társakkal.

„Az ambícióim ugyanazok, mint korábban. Szeretnék visszatérni a válogatottba, és remélhetőleg lesz még néhány bajnoki címem és még egy olimpián. Azt vettem észre, hogy nagyon hiányzik a kézilabda, így a motivációm is csak egyre nőtt.”

Kiemelt kép: Kari Brattset Dale párjával Kristiannal és kisfiúkkal, Nilssel. Fotó / Kiemelt kép: Vg.no / PRIVAT

Kapcsolódó tartalom: