KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Friss világbajnokokkal erősített a Flensburg

Szombaton két nagy fogást jelentett be a SG Flensburg-Handewitt férfi kézilabdacsapata, amely szerződtette a januárban világbajnoki címet szerzett dán válogatott két fiatal reménységét, Simon Pytlicket és Lukas Jörgensent. A dán bajnok GOG két játékosa hosszú távú szerződéseket írt alá.

Simon Pytlick a még a GOG mezében. Fotó: Claus Fisker / Ritzau Scanpix
Simon Pytlick a még a GOG mezében. Fotó: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Pytlick 2000. december 11-én született, 2018 óta a GOG balátlövője. A válogatottban 2021 novemberében mutatkozott be, tavaly a dán bajnokság, idén a világbajnokság All Star-csapatába is bekerült.

Az átlövő – aki 2027-ig szóló szerződést kapott – azt mondta, azért választotta az észak-német klubot, mert a csapat és annak játéka is olyan, amelyben el tudná magát képzelni.

„A csapatban nagyon sok jó játékos van, akiktől tanulhatok, akik fel tudnak emelni. Ráadásul olyan szerencsés vagyok, hogy Lukas Jörgensen is jön, és együtt nagyszerű dolgokat csinálhatunk” – mondta a dán Tv2-nek.

Bár a Flensburg jelenleg azért küzd, hogy egyáltalán kiharcolja a BL-indulás lehetőségét,de ez nem jelenti azt, hogy Pytlick ne egy nagy hagyományokkal rendelkező klubhoz érkezne.

„Az egyik álmom a külföldi szereplés volt, bár előbb jött, mint ahogy számítottam volna rá. De összességében a világ egyik legnagyobb klubja igazolt le. Ez egy izgalmas projekt, aminek a részese lehetek”tette hozzá.

Lukas Jörgensen 2026-ig írt alá, az 1999. március 31-én született beállós 2018-ban mutatkozott be a GOG-ben, majd egy szezont Aarhusban töltött, hogy aztán 2021-ben visszatérjen nevelőklubjához.

A játékost tavaly a Dán Kupa négyes döntőjének MVP-jének választottak, idén pedig világbajnoki aranyérmet nyert.

„Nagyon sokat jelent számomra a váltás, hiszen lehetőségem lesz minden héten próbára tenni az erőmet a legeresebb bajnokság legjobbjaival. Örülök, hogy a GOG-ban játszhatok, jó csapatunk van, és nagyon jól érezzük magunkat. Sokat gondolkodtam, de amikor megkaptam az ajánlatot, úgy éreztem, ez lesz a helyes lépés” – nyilatkozta a Tv2-nek.

A két dán játékos szinte hazai közegbe érkezik. Nem csak azért, mert Flensburg a dán határ másik oldalán helyezkedik el hanem, mert több dán játékost is foglalkoztat az Észak-német klub jelenleg is. A dán sportigazgatón Lars Christiansenen kivűl, Kevin Møller, Emil Jakobsen, Johan Hansen, Mads Mensah, Aaron Mensing és Lasse Møller is a Flensburg alkalmazásában áll.

Nikolaj Jakobsen üdvözli a döntésüket.

A klubváltásuk jó hír a válogatott számára. Szinte ismerősök közé érkeznek, a válogatott számára kedvező, hiszen kevesebb időt kell szánnunk majd a összecsiszolásra az összetartásokon. Tovább erősíthetik a csapatunkat, ezzel az átigazolással.” – mondta Nikolaj Jakobsen.

A Flensburg büszke, hogy a két dán őket választotta.

“Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy Simon Pytlick és Lukas Jørgensen a mi klubunkat választották.” – mondja a Flensburg edzője, Maik Machulla, és hozzátette: “Simon olyan játékos, aki 100 százalékban megfelel a kézilabdáról alkotott elképzelésünknek. Az elmúlt két évben végzett fejlődése hatalmas benyomást tett rám, és nagyon büszke vagyok rá, hogy minket választott

“Lukasról Johannes Golla jut eszembe (a flensburg beállósa-, a szerk.). Már fiatalon nagy felelősséget vállalt a GOG-ban. Fizikálisan erős, tökéletesen passzol hozzánk, és örülünk, hogy nyártól nálunk játszik” – mondta a német edző.

Dán átigazolási rekord

“Amikor ilyen kaliberű játékosokról beszélünk – emberileg és kézilabdát is beleértve –, egyértelmű, hogy szomorúak vagyunk, amikor elhagyják a GOG-ot. De ugyanakkor úgy gondolom, hogy összességében ez az egyik legnagyobb átigazolási történet, amit ismerek a dán kézilabdában, ha nem a legnagyobb, és ezért továbbra is jó okunk van arra, hogy elégedettek és büszkék legyek a klub nevében.” mondta GOG igazgatója, Kasper Jørgensen.

“Bár mindannyiunknak hiányozni fog Lukas és Simon, azt is tudom, hogy erős csapatunk lesz a következő szezonra. Az én dolgom, hogy a csapatunk még erősebb legyen, többek között a most kapott pénzből. Addig pedig mind a dán bajnoki mérkőzések és a Bajnokok Ligája meccsek is várnak ránk”

A GOG már bejelentette új igazolásként a Nantesból érkező svéd jobbátlövő Linus Perssont, és a hírek szerint Aaron Mensing is érkezhet a Flensburgtól.

Kapcsolódó tartalom: