EGYÉB

Kerékpár : Dániában indul a Tour de France 2021-ben !

Dánia fővárosában, Koppenhágában indul a Tour de France 2021-ben, jelentette be a  szenzációs hírt a verseny igazgatója Christian Prudhomme.

Koppenhágában több kerékpár van, mint lakos.- kezdte a nyilatkozatát az igazgató.  Történelmi pillanat lesz, amikor a világ leghíresebb kerékpáros versenye elindul a világ “legbicajosabb” városában. Nagyon imponáló számomra, hogy milyen sokan kerékpároznak Koppenhágában.  Sok gyerek is kerékpárral megy iskolába, rengeteg ember a munkába és ezenkívül  nagyon sokan követik a Tour de France-ot a televízióban is.-hangzott el a nyilatkozat a francia Europa 1 rádióklipjében.

A dán kerékpársport szakértői szerint, ez az egyik legnagyobb sportesemény, amit megrendezhettek eddig Dániában. A verseny az egyik legnézettebb műsor a világon, így egy labdarúgó világbajnokság rendezési jogával is felér.

Több éves várakozás és előkészület után teljesült a dán kerékpársport álma, három etapot is megrendezhetnek Dániában.

Az első 13 km-es etap a rajttal együtt Koppenhágában lesz.

A második etap 190km-es lesz, Roskildéből indul a 18km hosszú Storbælts hídon át a célig, a Fyn szigeten található Nyborgba.

A harmadik etap 170km hosszú lesz, Vejléből rajtól és Søndeborgba érkezik a célba.

foto/dr sporten

A verseny Dániába hozatala már évek óta beszédtéma volt és egy sor magas rangú, látogatás, úgy nevezett “lobbi” előzte meg az előkészületeket.

A francia miniszterelnök, Emmanuel Macron tavalyi koppenhágai látogatásakor is szóba került a verseny néhány szakaszának megrendezése, ekkor  Lars Løkke Rasmussen dán miniszterelnökökkel végig is kerékpározták a főváros nevezetes pontjait.

Erröl egy videó itt taláható :

https://www.youtube.com/watch?v=gph9nz79_Vc

Forrás: DrSporten, Tv2sport.

szerző, fordító: daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!