KÉZILABDAKIEMELT HÍR

Mikkel Hansen már tudja, mikor vonul vissza

Mindig nagyon voltak az önmagával szemben támasztott elvárásai.

Mikkel Hansen tudja, mikor jön el annak az ideje, hogy végleg felhagyjon a kézilabdával, de egyenlőre nem tervez ezzel.

Mikkel Hansen 18 éves kora óta válogatott több mint 200 mérkőzésen 1033 góolt szerzett
. Fotó: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

A dánok olimpiai, világ-és Európa-bajnok bal átlövője 13 éve mutatkozott be a válogatottban, ahol 209 mérkőzésen 1033 gólt szerzett. Klubszinten mindenhol kulcsszrepet töltött be, volt bajnok a GOG Gudméval, az AG Københavnnal, míg a 2012 óta a PSG színeiben hat aranyérmet szerzett. Egyedül 2008 és 2010 között a Barcelonával nem tudott bajnokságot nyerni, de azért a katalánokkal is összejött egy hazai kupagyőzelem.

De még messze a pályafutásának vége, legalábbis ez derült ki az Euroman.dk-nak adott interjújából, amelyből a dán Tv2 szemezgetett. Ugyanakkor Hansen hozzátette, ha már nem lesz képes megfelelni az önmaga támasztotta elvárásoknak és nem képes vezető szerepet betölteni aktuális klubjában, akkor ideje lesz elbúcsúzni.

Nyilvánvalóan akkor át kell gondolnom. De amikor elérek arra a pontra, hogy leüljek tervezgetni, akkor jön el az ideje, hogy megálljak. Az már annak a jele lenne, hogy nem fogok többé keményen dolgozni, és mindenkinek – magamnak, a csapattársaimnak és a klubnak is – az a legjobb, ha befejezem.”

Szerinte nem számít, hol milyen csapatban játszott és töltött be vezető szerepet. Ha nem tudja arra ösztönözni magát, hogy még jobbá váljon akkor nem látna okot a folytatásra.

Hansen 18 évesen debütált a profik között, a saját bőrén tapasztalta, milyen változások mentek végbe, a sportágban. Egy éve egy kampányfilmen vállalt szerepet, amelyben többek között Nikola Karabaticcsal és Cristina Neaguval a „Don’t play the players, azaz „Ne játsszatok a játékosokkal!” szlogennel arra hívták fel a nemzetközi és az európai szövetség figyelmét, hogy kevésbé legyen sűrű a versenynaptár.

Mindenekelőtt azt akarjuk, hogy egy kicsit jobban összpontosítsunk a meglévő kemény
meccsprogramra, és ne facsarjanak ki bennünket még jobban”
– mondta akkoriban.

A világklasszis átlövő elmondta megérdemelt volt a kiesésük a januári Európa Bajnokságról

Amikor nem játszol topformában akkor azt megbüntetik az ellenfelek, ezt történt velünk is. Minden rossz volt, nem működtek a dolgaink. Az emberelőnyös szituációkban nem voltunk jók, ezekben nekem nagy szerepem volt. Bosszantó volt ez számomra, de ha az ellenfél jobb, akkor azt el kell ismerni.” –mondta Mikkel Hansen majd hozzátette ” Nagyon várom már az Olimpiát. Az országunkat képviselhetjük Japánban, ez a legjobb dolog egy sportolónak. Tokió városa egyébként is lenyűgöz a maga utcáival, ételeivel az egész kultúrájával igazán inspiráló számomra.”

Hansent korábban az IHF háromszor is a világ legjobbjának választotta, idén májusban pedig pályafutása során hatodik alkalommal kapta meg Dániában az év férfi kézilabdázója címet.

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!

Forrás: Euroman.dk, tv2sport. dk Kiemlet kép: Fotó: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix