KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Mindig is győri munkáról álmodott a dánok extratehetséges kéziedzője

Ahogy közel egy hónapja a Dániasport már megírta, újabb dán edzőt szerződtetett a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, amely megállapodott az Odense asszisztensével, Kristian Danielsennel.

Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, amely megállapodott az Odense asszisztensével, Kristian Danielsennel. Frank Cilius / Ritzau Scanpix
Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, amely megállapodott az Odense asszisztensével, Kristian Danielsennel. Frank Cilius / Ritzau Scanpix

A 34 éves szakember következő szezontól Ulrik Kirkely segédedzője lesz az ETO-nál, az Odense a hivatalos honlapján azt írta, a felek olyan megoldást találtak, amely mindenki számára kielégítő. Ugyanakkor természetesen sajnálják a vezetők, hogy egy ilyen tehetséges szakembertől meg kell válniuk, de megértik, hogy vágyik a magyar topcsapathoz.

„Hihetetlenül boldog voltam az Odense Handballban eltöltött évek során, és őszintén szólva, még sok évig folytathattam volna itt. De mindig is az volt az edzői álmom, hogy egy nap a Győr Audi ETO KC edzője legyek. Ez a lehetőség most adódott, így bár nehéz döntés volt, elengedem az izgalmas odensei projektet és nem utolsósorban a lányokat. Azért, hogy egy hatalmas álmot megvalósítsak” – nyilatkozta Danielsen.

Az Odense sportigazgatója, Trine Nielsen azt mondta, nem titok, hogy nagyon szerették volna Danielsent a klubnál tartani, sokat is tettek ennek érdekében.

„ Amikor Dánia egyik legnagyobb kézilabdaedzőjével dolgozol, helytelen lenne nem küzdeni a maradásáért” – mondta.

„Annak ellenére, hogy különböző forgatókönyvek merültek fel, folyamatosan kiváló párbeszédet folytattunk egymás megértésével és tiszteletben tartásával. Most megtaláltuk a megoldást, és ennek örülök. Danielsen nagyszerű képességeit és emberi tulajdonságait egészen nyárig kamatoztathatjuk, amikor is sok nagy és izgalmas feladat elé nézünk a csapattal.”

A 34 éves szakember ugyan Dániában sem közismert, azonban a fiatal edzőt kézilabdakörökben nagy tisztelet övezi szakmai színvonala miatt. A kora ellenére rutinos edzőnek számít Dániában, 26 évesen már a skandeborgi női csapatnál dolgozott vezetőedzőként, jelenlegi klubjához Jan Pytlick invitálására érkezett 2019 nyarán.

Kapcsolódó tartalom: