KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Vécében törte össze magát a Montpellier válogatott kézise, a Fradi ellen sem játszhat

Kedd este 20.45-től hazai pályán megkezdi Európa Liga-nyolcaddöntős szereplését a Ferencváros férfi kézilabdacsapata, amely a francia Montpellier HB-t fogadja. Lucas Pellas a francia csapat svéd válogatott balszélsője nem lesz ott a pályán, több hetes kihagyás vár rá.

Lucas Pellas. Fotó/ Kiemelt kép: Emma Wallskog / BILDBYRÅN
Lucas Pellas. Fotó/ Kiemelt kép: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

A tavalyi negyedik helyezett, idén viszont listavezető francia csapat kerete ismert játékosokból áll: a klasszis argentin irányító, Diego Simonet, a korábban Szegedről is jól ismert szlovén Stas Skube, illetve a franciákkal olimpiát, vébét és Eb-t is nyert jobbátlövő, Valentin Porte minden bizonnyal pályára lép.

A balszélen viszont lehetnek problémák: a nyártól Veszprémben szereplő olimpiai bajnok balszélső, Hugo Descat sérült, míg a svéd Lucas Pellas a sérülése mellett titokzatos betegséggel bajlódik. Már ha egyáltalán betegségról van szó…

A 27 éves kézilabdázó két éve világbajnoki döntőt játszhatott, tavaly pedig éppen Budapesten Európa-bajnokságot nyert, a hónap elején azonban meglepetésre kihagyta a spanyolok elleni két felkészülési mérkőzést. Akkor nem verték nagydobra az okokat, a játékos azonban a svéd Handbollskanalen portálnak most elmesélte, mi történt vele.

„Súlyos agyrázkódásom és arccsonttörésem volt” – mondta.

A válogatott keret tagjai március elején Linköpingben találkoztak volna, de Pellas már nem tudott megjelenni az összetartáson.

„Az összejövetel előtti szombaton hazamentem, mert édesanyám születésnapját ünnepeltük. Vacsoráztunk, shuffleboardoztunk, de közben hányinger tört rám és ki kellett mennem a mosdóba. Egyre rosszabbul éreztem magam, és amikor beértem a vécébe, minden elsötétült és elájultam és a földre zuhantam. Ott ébredtem fel, és mivel nyilvános vécé volt, megpróbáltam elsietni onnan, de újra elájultam, és az arcomon landoltam” – mondta.

Amikor ismét magához tért, már nem egyedül volt a helyiségben, felsegítették és elvitték az ügyeletre, hogy megvizsgálják.

„Megpróbáltak választ találni arra, hogy miért ájultam el, ezért két éjszakát is kórházban kellett töltenem. De nem derül ki semmi, csak az, hogy súlyos agyrázkódásom és arccsonttörésem van.”

Azt mondta, szívvizsgálaton is átesett, de semmit sem találtak. Az orvosok arra gyanakodnak, hogy túl alacsony a nyugalmi pulzusa, és leeshetett a vérnyomása.

„Természetesen nehéz, hogy semmit sem tudunk az okokról. Márpedig szeretném tudni, hogy mire kell figyelni a jövőben, és mi állhat a háttérben. Ilyen esetben a kézilabda másodlagossá válik” – tette hozzá.

Sérülése miatt hat-nyolc hétig nem léphet pályára, de azt mesélte, napokig semmit sem tudott csinálni, csak feküdt és nagyon fáradtnak érezte magát.

A cikk a reklám blokk után folytatódik:

A VEO kamerák Ambassadör partnere a Dániasport.hu. Több mint három éves tapasztalattal, topklubok (kézilabda, labdarúgás) referenciájával rendelkezve örömmel várjuk érdeklődését! A legkedvezőbb ajánlatért keressen minket! : info@daniasport.hu

A Montpellier legutóbb múlt pénteken játszott, akkor a Chartres ellen 12-12-es félidő után 27-24-re nyert. A meccset követően Patrice Canayer edző azt mondta, rendkívül örül a sikernek, annak pedig pláne, hogy sikerült találni egy megfelelő szélsőt a spanyol válogatott Jaime Fernández személyében.

„Ez volt az első meccse, és minőségi játékot mutatott be, jót tett az önbizalmának” – mondta az edző a hat góllal debütáló légiósáról.

Fernández korábban nyolc évig az Ademar León játékosa volt, 12-szer szerepelt a spanyol válogatottban, tavaly nyáron aztán a német másodosztályú Nordhornhoz szerződött, onnan szerezte meg egy hete a Montpellier.

Kapcsolódó tartalom: