KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Pénzügyi segítséget kér a szurkolóktól az izlandi kéziválogatott

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt az izlandi kézilabda válogatott költsége a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon való részvétellel, ezért az Izlandi Kézilabda Szövetség felhívást tett közé, és a szurkolók támogatását kérte.

Aron Pálmarsson, Bjarki Már Elísson és Elvar Örn Jónsson is visszatérhet Montenegró ellen. Fotó: Szabó Bernadett / Ritzau Scanpix
 Aron Pálmarsson, Bjarki Már Elísson és Elvar Örn Jónsson is visszatérhet Montenegró ellen. Fotó: Szabó Bernadett / Ritzau Scanpix

„A szövetség célja, hogy a lehető legjobban megvédje a játékosokat és a többi munkatársat a világjárvány idején. A koronavírus miatt jelentős többletköltségeket kellett fedeznünk, amelyek között szerepelt egy buborék, egy izlandi szálloda is” – olvasható a közleményben.

A szövetség szerint az Európa-bajnoki részvétel több tízmillió izlandi koronára rúg, és jóval meghaladja az összes előzetesen becsült költségvetést.

A szervezet webáruházában a mezvásárlás mellett 2500, 5000 és 10 ezer korona támogatást is lehet adományozni, amelyek közvetlenül a szövetséghez jutnak el.

Ha szerda délután (15.30 kor) Izland legyőzi Montenegrót és Dánia (20.30) megveri Franciaországot, akkor a 370 ezer lakosú szigetország csapata bejut a legjobb négy közé az Európa Bajnokságon.

Kapcsolódó Tartalom:

Izland megmutatná, milyen potenciál van benne – daniasport.hu