KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Sagosen a csodában reménykedik

Bár a hónap elején súlyos sérülést szenvedett Sander Sagosen, a THW Kiel kézilabdázója, a norvég irányító mégis reménykedik abban, hogy ott lehet a januári világbajnokságon.

Sander Sagosen
Sander Sagosen. Fotó

A 26 éves játékos még június 5-én, a Hamburg ellen 29-22-re megnyert bajnokin esett el olyan szerencsétlenül, hogy maga alá gyűrte a bokáját. Az előrejelzések szerint hat-nyolc hónapot kellene kihagynia, de ő reménykedik, hogy a vártnál gyorsabban felépül, és ott lehet a vébén.

„Nagyon remélem, hogy sikerül, de erről még korai beszélni” – nyilatkozta a norvég Tv2-nek azt követően, hogy a sikeres műtét után néhány napja kikerült a kórházból.

„Szerintem jól haladok, de nem könnyű a helyzetem. Ez első igazán hosszú kihagyással járó sérülésem, ezért kicsit megijedtem és sok kérdés felmerült bennem.”

Úgy fogalmazott, hogy amikor a földre zuhant, azonnal rájött, hogy nagyon súlyos a helyzet.

„Először azt hittem, nem, nem, nem, nem… de hát hallottam a reccsenést, és tudtam, hogy eltört” – mondja Sagosen, aki a tervek szerint szerdán utazik haza Norvégiába.

A csavar hat hét múlva kerül ki a lábából, a következő hónapokban pedig kezdődhet a rehabilitáció. Minden attól függ, milyen gyors lesz a regeneráció, ha szerencséje van, még hat hónapig sem kell várnia a visszatérésre.

„Hat hétig csak mankóval járhatok, aztán amikor a láb meggyógyult, el kell kezdeni edzeni, és az inakat, erősíteni az ízületeket és a szalagokat” – magyarázta.

Sagosennek még egy éve van Kielben, mielőtt hazaköltözik, hogy a sztárcsapatot építő Kolstadban játsszon.

A 2023-as világbajnokságot január 11-29-e között Lengyelország és Svédország rendezi.

Kapcsolódó tartalom: