KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Váratlan döntést hozott a kéziedző, aki a csúcson hagyná abba az aalborgi munkát

A klubnál eltöltött több mint 10 év után távozik az Aalborg Handball csapatától Stefan Madsen, aki az elmúlt öt és fél évben a vezetőedző feladatokat is ellátta. A szakember a szezon végén búcsúzik, noha szerződése 2025 nyaráig szól.

Stefan Madsen Fotó / Kiemelt kép: Aalborghaandbold.dk
Stefan Madsen Fotó / Kiemelt kép: Aalborghaandbold.dk

Madsen elmondta, a családdal való egyeztetés után döntötte el, hogy a nyártól valami újban próbálja ki magát. De hogy hol és mit csinál, az még nem világos számára.

„A legszívesebben egy újabb dán bajnoki címmel fejezném be az aalborgi karrierem, és remélem, bejutunk a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Mindent megteszek, hogy a lehető legjobban végezzem a munkám a hátralévő időben” – tette hozzá.

A szakember 2018-ban vette át a csapat irányítását, amelyet 2019 és 2021 között három egymást követő évben is aranyéremig vezetett. 2021 júniusában sikerült bejutni a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a spanyol FC Barcelona állította meg a dánokat.

Jan Larsen klubigazgató azt mondta, nincs mit tennie, megkezdi az új vezetőedző keresését.

„Stefan kétségtelenül a legsikeresebb edző a klub történetében. Három dán bajnoki címhez, két kupaelsőséghez, három Szuperkupa-győzelemhez segítette bennünket és bevezette a csapatot a Bajnokok Ligája döntőjébe is. Természetesen meg kell emészteni egy ilyen bejelentést. Mindezek ellenére megértjük a döntést, amit maximálisan tiszteletben tartunk. Teljesen biztosak vagyunk abban is, hogy százszázalékos elkötelezettséget mutat a szezon hátralévő részében is.”

Az Aalborg 22 forduló után a dán férfibajnokság első helyén áll, előnye öt pont a Fredericia HK-val szemben. Az alapszakaszból még mégy forduló van hátra. Ami a BL-t illeti, a csapat két fordulóval a vége előtt Az A csoport második helyén áll.

Kapcsolódó tartalom: