KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Miután kisegítette kedvenc csapatát, visszatért a gyárba a dán kézilabdaedző

Szeptember közepén Thomas Brandt Nyegaard váratlanul különleges felkérést kapott gyerekkori klubjától, a GOG-tól. A dán kézilabdacsapatnál az edzőválságot orvosolni kellett, így merült fel Nyegaard neve. A szakember csatlakozott is a stábhoz, bár nem volt egyszerű a helyzete: a főállása ugyanis nem a sporthoz, hanem egy olajipari céghez kötötte.

Thomas Brandt Nyegaard Fotó / Kiemelt kép: GOG
Thomas Brandt Nyegaard Fotó / Kiemelt kép: GOG

Ahogy arról tavaly szeptemberben a Dániasport is beszámolt, a GOG csapata Nicolej Krickau elvesztése után Ian Marko Fogot nevezte ki a férfi kézilabdacsapat edzőjének. A szakember azonban mindössze öt meccsen dolgozhatott, mert a rossz eredmények miatt azonnali hatállyal menesztette a vezetőség.

Az új edző Mikkel Voigt lett, akinek a munkáját Thomas Brandt Nyegaard segítette a szezon hátralévő részében.

Az a szakember, aki az olajszűrők gyártásával foglalkozó cég, a CC Jensen projektmenedzsere volt. A cég ráadásul jelenleg egy vadonatúj gyártócsarnokot épít Hesselagerben, így Nyegaard nélkülözhetetlennek tűnt.

„A GOG egy olyan klub, amely sokat jelent nekem és a családomnak. Tehát amikor egy ilyen nehéz helyzetben hozzám fordul segítségért, természetesen segíteni akarok. De ugyanakkor elégedett vagyok a munkámmal. Jó kollégáim vannak, nagyon izgalmas a feladat, szóval ez volt számomra a legfontosabb. Aztán a CC Jensen segített a megoldásban” –á nyilatkozta a klub hivatalos honlapján.

A közvetlen főnöke, Christian H. Jensen termelési menedzser úgy fogalmazott, azonnal megértette mindenki, hogy ez egy nagyon-nagyon kritikus helyzet a klub számára. A cég pedig mindenképpen segíteni szeretett volna a GOG-nak.

Egy fenékkel két lovat

A készülő új és százszázalékosan automatizált üzemcsarnok azonban a CC Jensen történetének legnagyobb beruházása, és a gyártósor beépítéséért Nyegaard volt felelős, végleg elengedni nem lehetett.

„A villanyszerelő múltjával rájöttünk, hogy van érzéke a műszaki dolgokhoz, és nagyon jó az ilyen automatizálási projektekben. Olyan problémákat tud megoldani, amelyeket mások nem” – mondta róla Jensen.

Így aztán előkerült a naptár, megkezdődött a szervezés, hogy Nyegaard egy fenékkel két lovat is megüljön.

„A mindennapi életben ez elég egyszerűen megoldható volt, mert reggel a munkahelyemen kezdtem, majd mentem 10 órára az edzésre, majd dél körül újra dolgoztam már. A rendszeres edzésnapok tehát nem jelentettek akkora problémát. Az igazi kihívások az idegenbeli Bajnokok Ligája- meccsek voltak, mert akkor három munkanap is kiesett nálam” – mesélte.

Azt mondta, ha a cég nemet mondott volna, elfogadja, így viszont nagy hálás, hogy segíthetett a klubnak.

„Kétségtelen, hogy a munkám őrülten sokat jelent számomra. Mindig megteszek érte. Ám amikor megkérdezték tőlem, hogy tölthetek-e egy kis plusz időt valamivel, ami szintén nagyon sokat jelent számomra, akkor a CC Jensen segített a megoldás megtalálásában.”

“Igent mondtam, mert fontosnak tartottam. Amikor van egy általánosságban jól teljesítő kézilabda klubunk és amely nagy és fontos része a dél-fyni identitásnak, akkor mindent meg kell tennünk, amit tudunk. A GOG Thomas szívéhez is nagyon közel áll, így nem gondolkodtam azon, hogy nem mondjam, hogy nem lehet” – mondja Christian H. termelési igazgató. Jensen. A cég a GOG partnereként pedig extra értelme volt szponzorálni egy alkalmazottat, így a C.C. Jensennek most volt egy liga edzője is a munkatársak között.

“Dél-fynön segítjük egymást. Természetesen vannak határok, de amit mi cégek megtehetünk, azt úgy gondolom, megtesszük, segítünk egymásnak, ahol csak tudunk”

A Thomas Brandt Nyegaard kézicsapatnál vállalt ideiglenes munka a szezon végén véget ért (az utánpótlásban még marad), így a projektmenedzser teljes munkaidőben visszatérhetett az új gyárcsarnokba, nem kell többet videókat elemeznie és világsztárok ellen meccselnie, több ideje jut egy kis extra alvásra és a családra.

Kapcsolódó tartalom: