KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

VG: az egyik Fradi-játékos rosszul lett szombaton

A másik ferencvárosinak nincsenek tünetei, várhatóan a 10 nap karantén elég lesz.
Heidi Löke a Ferencváros ellen. Fotó Ilyés Tibor MTI
Heidi Löke a Ferencváros ellen. Fotó Ilyés Tibor MTI

Női kézilabda Bajnokok Ligája: Vipers- Ferencváros

A hétvégén elmaradt a Vipers Kristiansand és az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabda-csapatainak Bajnokok Ligája-mérkőzése, mert a norvég hatóság vizsgálata megállapította, hogy a ferencvárosiak két játékosa is koronavírussal fertőzött.

A két játékost az egyik helyi szálloda (Scandic Kristiansand Bystranda) egyik lezárt emeletén elkülönítették. Kristiansand város honlapján is megjelent a hír, miszerint a két fertőzött közül az egyiknek légúti problémája van, a másik tünetmentes, ezt a Vg.no portál is megerősítette.

A híroldal értesülése szerint időbe telhet, mire a két magyar kézilabdázó felépül. Ráadásul lap a Vipers vezetőségére hivatkozva azt írta, az egyik játékos rosszul is lett szombaton.

Magyar játékosnál légúti problémák

A fertőzéssel foglalkozó orvos, Priscilla Hilton megerősítette a hírt. Miszerint az egyik játékosnál olyan légzési nehézség lépett fel, amelyhez orvosi segítség kellett, és egy időre el kellett hagynia a karantént. Hilton azt is elmondta, hogy jelenleg a kézilabdázó nincs kórházban. Hozzátette, a másik játékosnak nincsenek tünetei, így nála a várható karantén ideje 10 nap.

A lap idézte Bognár Lászlót, az Ferencváros kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatóját, aki a Fradi.hu-n azt mondta, a Norvégiában maradt két játékos nehéz időszakot él át, de mindent megtesznek azért, hogy minél előbb hazaérjenek.

Norvég bajnokság folytatódik.

Marta Tomac, a Vipers világ- és Európa-bajnok irányítója sajnálta, hogy elmaradt a hétvég BL-meccs.
„Ugyanakkor nagyon örülök annak, hogy korán kiderült, hogy az FTC két játékosa megfertőződött, és hogy a Vipersnél egyikünk sem kapta el” – mondta.
Terje Marcussen, a Vipers Kristiansand menedzsere azt mesélte, amint kiderült a pozitív teszteredmény, a két érintettet azonnal izolálták, a Fradi többi tagját pedig arra kötelezték, hogy a szobájukban maradjanak.
A zöld-fehérek többi játékosa, edzője az oslói magyar nagykövetség segítségével még szombaton, egy bérelt repülőgéppel hazatért Budapestre.
„A helyi orvos nagyon egyértelműen kijelentette, hogy a mérkőzést nem szabad lejátszani.
Ezt kérte a Norvég Kézilabda Szövetség is. Amíg fennáll a fertőzés veszélye, az itt Norvégiában is tönkre teheti a bajnokságot is. Nem akartunk kockáztatni”
– mondta Marcussen.

Azóta a Ferencváros küldöttsége haza érkezett és a honlapjuk szerint újabb négy játékosnak lett pozítiv a tesztje.

Érdekesség, hogy hasonló eset fordult elő szombaton Romániában is, ahol a hazai Valcea két játékosa, a szerb Kristina Liscevic és a spanyol Mireya González egyaránt pozitív eredményt produkált. De a hírek szerint a másodedzője is így járt. Akkor, ellenben a norvég szabályokkal a román hatoságok engedték lejátszani a mérkőzést, amit az Odense 30-21-re meg is nyert.

Jelenleg Dániában egy játékosnak sincs pozitív tesztje, ezért zavartalanul működik minden sportág, így a férfi és női kézilabda bajnokság is.

Kiemelt kép Ilyés Tibor MTI

Kacsolódó hír:

Forrás: vg.no